Hofmans: "Brede top in ons voordeel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 93 reacties
Hofmans: "Brede top in ons voordeel"
Foto: © SC

De tweedeklassers haspelden de voorbije maanden de heenronde af in de Belgacom League. De top zeven staat nog steeds op een zakdoek bij elkaar. Maar hoe beleefde Gunther Hofmans voetbaljaargang 2013 - 2014 tot hiertoe?

Door Cédric De Volder

Royal Antwerp FC verzamelde 29 punten uit 17 wedstrijden. The Great Old ging acht keer met de volle buit aan de haal, hield het vijf maal op een draw, maar moest ook al vier keer tegen een verliespartij aankijken. Voetbalkrant.com nam de telefoon op en had een interessante babbel met Gunther Hofmans.

“Antwerp FC beleefde een goede competitiestart”, vertelt de gedelegeerd bestuurder. “Jammer genoeg eindigde de heenronde op een mindere manier. Of ik een verklaring heb voor die weerslag? Ik denk dat onze sleutelspelers de voorbije weken niet altijd present tekenden. En dan wordt het natuurlijk moeilijk. Al wil ik ook benadrukken dat iedereen van iedereen kan winnen in tweede klasse.”

"Elk team speelt een cupwedstrijd tegen Antwerp"

Al hoeven de roodhemden niet te wanhopen. De Belgacom League toont zich momenteel ongemeen spannend. “En dat is misschien wel ons voordeel”, legt Hofmans uit. “Er is geen enkel team dat er dit seizoen bovenuit steekt. Daardoor is het kalf nog niet verdronken en heeft de top zeven nog uitzicht op succes. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat onze klassering meevalt na de recente prestaties.”

Nochtans weerklonk de leuze ‘This Is Our Year’ veelvoudig in en rond de Bosuil. Moet The Great Old haar doelen bijstellen na de heenronde? “Ik blijf herhalen dat een evaluatie pas kan worden gemaakt in februari of maart”, besluit de Antwerpenaar. “Het is voor onze club nu zaak om te bewijzen dat Antwerp een meerwaarde vormt op het veld. Al is het enorm moeilijk. Elk team speelt een echte cupwedstrijd tegen ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties