Vanderbiest: "Dat Depoitre niet naar Zulte Waregem ging heeft lang gesluimerd"

Vanderbiest: "Dat Depoitre niet naar Zulte Waregem ging heeft lang gesluimerd"
Foto: © SC

Frederik Vanderbiest was te gast bij Extra Time. Daar sprak hij over een aantal van zijn spelers: Laurent Depoitre, de Anderlechthuurlingen en Baptiste Schmisser. In zijn eigen stijl, met een kwinkslag hier en daar.

Over Laurent Depoitre

“Hij stond er in het begin vaak alleen voor, in de periode voor Marc Coucke. Dan kwam hij wat frisheid te kort in de afwerking. Hij neemt de dag zoals hij komt, je moet er een beetje achter zitten.”

“Dat hij niet naar Zulte Waregem ging, dat heeft lang gesluimerd. We moesten hem echt vooruit trekken in de eerste weken van de voorbereiding, maar eens het seizoen begonnen heeft hij de knop omgedraaid. Ik voorspel dat hij in de tweede ronde meer zal scoren, zoals hij ook de voorbije vijf jaren deed. Ik denk dat hij enkel beter gaat worden, hij heeft nog veel groeimarge.”

Over Jordan Lukaku

“Hij is geen moeilijke jongen. In Anderlecht wilde hij linksmidden spelen, nu is het de omgekeerde wereld en speelt hij liever op de linksback."

"Hij was eens te laat voor de match tegen Anderlecht. Ik heb in overleg met de spelersraad toen voor een alternatieve straf gekozen: een dagje met de jeugd bezig zijn en een etentje betalen voor de spelersgroep. Met dat tweede was hij niet tevreden.”

Over Fernando Canesin

“Ik heb hem gezegd op te letten met schwalbes. Hij ging tegen Standard en Kortrijk ook al eens makkelijk neer, heeft het misschien al 4-5 keer gedaan dit seizoen."

"Ik heb nooit gespeeld met zo’n speler. Maar je moet er wel constant mee bezig zijn, hij staat mentaal niet zo sterk misschien. Hij verteert de trainingen wel goed - ook met zijn knieën, door een aangepast trainingsschema en medisch plan.”

Over Baptiste Schmisser

Schmisser werd enkele weken geleden tegen Standard nog voor de rust gewisseld. “Ik wou hem toen zelfs vroeger wisselen, na een dekkingsfout op Van Damme. Maar er was nog niemand aan het opwarmen."

"Bij dat derde doelpunt dat we tegen kregen kon ik het niet meer hebben. Daarna heb ik met hem gesproken. Het heeft dan even geduurd, maar nu heeft hij ook weer zijn plaats in het team en doet hij het goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties