KV Oostende lovend over Ovono: "Sterk debuut geen verrassing"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
KV Oostende lovend over Ovono: "Sterk debuut geen verrassing"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Didier Ovono dook onlangs uit het niets op bij KV Oostende. De Gabonese doelman overtuigde de promovendus na een meer dan geslaagde testperiode en toonde zich tegen Club Brugge meteen een meer dan betrouwbaar sluitstuk.

Voetbalkrant.com had een gesprek met Yves Lejaeghere, voorzitter van de kustploeg. Hij zag in het Jan Breydelstadion wat hij reeds op training zag: Didier Ovono is een absolute meerwaarde voor het team van Fred Vanderbiest. “Het was voor mij geen verrassing dat hij sterk debuteerde, maar hij deed het nog beter dan gedacht.”

“We kenden zijn indrukwekkende cv natuurlijk al. Hij is kapitein bij de nationale ploeg van Gabon, weliswaar niet het grootste Afrikaanse land, maar hij telt toch al zoveel selecties (60, nvdr.) voor zijn land.” Ovono voelde zich bovendien niet te mooi om een testperiode af te leggen in het Albertpark. “Dat klopt. Hij had geen schrik om hier te komen testen, niettegenstaande zijn knappe palmares.”

"De positie tussen de palen was nog wat een heikel punt bij ons"

Lejaeghere haalt ook aan dat Oostende nood had aan een nieuwe doelman, die de nodige rust met zich meebracht. “De positie tussen de palen was nog een heikel punt bij ons. Door omstandigheden kwam Berthelin in doel, maar hij blijft toch onze keeperstrainer, hé.”

“Cédric was dan ook de eerste om de transfer van Ovono toe te juichen. Tegen Club Brugge toonde hij reeds zijn kwaliteiten. Die beenveeg in de eerste helft was absolute klasse. Het is uiteraard de bedoeling dat hij ons punten oplevert. In wedstrijden als komende zaterdag, tegen Cercle Brugge, kan hij het verschil al maken”, besluit de voorzitter van de kustjongens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties