Maeschalck laat weinig heel van argumenten in 'zaak Ruytinx'

Maeschalck laat weinig heel van argumenten in 'zaak Ruytinx'
Foto: © SC

Het Bondsparket eiste vandaag zes speeldagen schorsing voor Bjorn Ruytinx waarvan vier effectief. Na het betoog van de bondsprocureur kwam advocaat Johnny Maeschalck aan het woord en die liet - eerlijk gezegd - geen spaander heel van de uitleg van de bondsprocureur.

De bondsprocureur herhaalde het wel tien keer: Ruytinx stond niet terecht voor zijn fout, maar wel voor 'laakbare feiten en wangedrag' achteraf. "Er zijn geen woorden voor die grijns", aldus de procureur. "En dan heeft hij ook nog een lichte beenveeg gegeven aan speler Carcela. Dat zijn de feiten die bestraft moeten worden."

Een korte samenvatting van een heel lang betoog, maar Maeschalck trok meteen ten aanval. De toppleiter haalde vrijwel alle argumenten van zijn confrator onderuit. "Allereerst klopt er iets niet in de chronologie van de feiten. De bondsprocureur zegt dat de beenveeg niet tot de fase behoort en dat is ook niet te zien op de montage die hij hier voorlegde, maar het is duidelijk te zien op de beelden dat het boogje dat de heer Ruytinx maakt na de fout en voor de gele kaart gebeurt!"

"Ze vragen niet om een achterpoortje te vinden, maar om de voordeur open te zetten"

"Dus die fase is beoordeeld! Punt! Hoe laakbaar dat ook moge zijn, er mag geen precedent geschept worden. Vandaag wordt hier niet alleen gevraagd om een achterpoortje te zoeken, maar heel de voordeur open te zetten! Jurisdisch kan er geen enkele maatregel getroffen worden tegen de heer Ruytinx", kwam Maeschalck op dreef.

Om dan de grijns aan te pakken. "Een grijns, mijne heren? Ik heb hier een hele compilatie van beelden waarop Bjorn allerlei gezichten trekt, van een grijns tot alle andere mogelijkheden. Is een grijns aanleiding om iemand te straffen? Ik heb hier al gezeten voor zwaardere tackles die twee weken kregen. En een slag in het gezicht krijgt vier weken. U vraagt er vier plus twee? Serieus blijven! Ik kan niet anders concluderen dan dat mijn cliënt de volledige vrijspraak moet krijgen, want er zijn geen juridische gronden om hem te veroordelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties