Reactie Van Wijk twijfelt: "Weet nog niet of we vol voor beker gaan""

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Van Wijk twijfelt: "Weet nog niet of we vol voor beker gaan""
Foto: © SC

KVC Westerlo beet gisteren de tanden stuk op Sporting Lokeren. Dennis van Wijk vond echter dat zijn troepen meer verdienden. "Dit is een zure nederlaag."

Cédric De Volder in Westerlo

KVC Westerlo moet na de jaarwisseling op Daknam een 0-1-nederlaag weg zien te werken. Volgens Dennis van Wijk had zo'n verliespartij echter niet gehoeven. "Het is normaal dat Lokeren als eersteklasser de bal komt opeisen. Maar ik vind dat we minstens een doelpuntje verdienden."

"Vooral in de eerste helft wrongen we een pak mogelijkheden de nek om", gaat de Nederlandse veldheer verder. "Dat tegendoelpunt kwam dan ook als een uppercut. Vervolgens was het op z'n Engels de bal naar voren rammen en hopen dat hij goed valt. Lokeren is zo'n spelstijl niet gewoon, hé."

"Verdienden minstens een doelpuntje"

Van Wijk liet Kevin Vandenbergh negentig minuten op de bank zitten. Waarom liet hij de voormalige topscorer niet tonen wat hij nog in zijn mars heeft? "Ik vind dat mijn wissels wel goed uitgedraaid hebben. Daarom is het ook bitter om te verliezen. Ik kijk momenteel trouwens niet meer naar de namen. Zoiets betekent niets in de toekomst."

De Kemphanen kamperen op een eerste plaats in de tweede klasse. Hoe staat van Wijk dan tegenover de bekercompetitie? "De eerste partij na de jaarwisseling tegen Virton zal ons een pak wijzer maken", besluit de coach. "Als we die winnen en de periodetitel binnen halen, kunnen we misschien ook vol in de beker gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties