Buyens: "Laat tegenstander maar praten, wij tonen ons op het veld"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Buyens: "Laat tegenstander maar praten, wij tonen ons op het veld"
Foto: © SC

Standard krijgt zondagavond het bezoek van Anderlecht. Een regelrechte Clasico vlak voor de feestdagen, maar gaan we ook vuurwerk zien op Sclessin? Voetbalkrant.com vroeg het aan een middenvelder van De Rouches, Yoni Buyens.

De inzet bij een Clasico is altijd hoog, maar is dat ook het geval nu de play-offs in zicht zijn en er uiteindelijk maar voor anderhalf punt wordt gespeeld? “Ja, toch wel. Al speelden we een oefenduel tegen Anderlecht, het zou nog belangrijk zijn”, begint Buyens.

Vlak voor de jaarwisseling kunnen De Rouches hun voorsprong op de rivaal uit Brussel mogelijk nog wat uitdiepen.“Voor de buitenwereld lijkt het misschien wat minder belangrijk, maar wij weten wat er op het spel staat. Bovendien willen mij met veel eergevoel onze leidersplaats verdedigen.”

"De tegenstander mag zeggen wat hij wil, maar wij tonen ons op het veld"

Buyens leeft vol vertrouwen toe naar de kraker van zondag, maar wil voorafgaand op de wedstrijd geen al te straffe uitspraken doen. “Wij gaan zeker niet aan grootspraak doen. De tegenstander mag zeggen wat hij wil, maar wij zullen ons wel op het terrein tonen.”

“Ik denk niet dat er een uitgesproken favoriet is, maar wij hebben in het verleden al meermaals bewezen dat we er staan in de topwedstrijden. We speelden ook goed voetbal in de toppers en boekten bovendien goede resultaten.

Het is nog niet duidelijk of we Buyens zondag aan de aftrap zien tegen Anderlecht. “Of ik zal starten? Dat weet ik nog niet. Het team speelde goed tegen Genk, dus weet ik niet of ik in de ploeg kom. Maar de coach kan altijd een verrassing in petto hebben, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties