Speeldag 20: De verwachting van de redactie

Speeldag 20: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Dit weekend staat speeldag 20 op het programma. Op zaterdag kijken we uit naar de strijd tussen Waasland- Beveren en Lierse, met het mes tussen de tanden. Zondag staan er opnieuw twee krakers op het programma en kunnen we spreken over een echte Super Sunday.

De slag om Vlaanderen

Voor AA Gent en zeker zijn fans is de thuiswedstrijd tegen Club Brugge dé wedstrijd van het jaar. Dit jaar blijven de prestaties voorlopig wat uit, al is er de laatste weken wel wat beterschap. Maar de Ghelamco Arena steekt de bezoekers toch de ogen uit. Gent won dit seizoen nog geen topper, maar wil daar tegen Blauw-Zwart verandering in brengen.  

De Clasico

Wie ook nog niet veel toppers won dit seizoen, is Anderlecht. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Beide teams hebben er 1 op 18 opzitten in hun Europese campagne, dus willen beide teams die bittere pil doorslikken. Standard - Anderlecht staat trouwens altijd garant voor vuurwerk, hetzij letterlijk, hetzij figuurlijk. We mogen ons dus opmaken voor een match op het scherpst van de snee.

Met het mes op de keel

De belangrijkste match van zaterdagavond is die tussen Waasland-Beveren en Lierse. Beide teams moeten iets sprokkelen: Lierse om niet dichter bij play-off III terecht te komen, de Waaslanders om Bergen zeker af te houden in de strijd om plek 15. Veel vuurwerk moeten we in deze wedstrijd misschien wel niet verwachten: beide teams hebben problemen op offensief gebied en de schrik om te verliezen zal misschien groter zijn dan de drang om te winnen? Een brilscore? Zit er dik in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties