Dury ontleedt zijn linksachters

Dury ontleedt zijn linksachters
Foto: © SC

Drie spelers speelden dit seizoen al op de linksback bij Zulte Waregem, maar geen van de drie kreeg voorlopig echt een constante in zijn prestaties. Dat is ook Francky Dury niet ontgaan. Maar er zijn verzachtende omstandigheden, weet de coach.

Door Aernout Van Lindt

Na vorig seizoen dachten velen dat Zulte Waregem dit seizoen niet zou kunnen gaan bevestigen. Voor verschillende plaatsen op het veld – vooral in het middenveld – werden problemen aangekondigd. De linksachter leek een luxeprobleem, maar eind 2013 zit daar net het enige echte  probleem.

Bruno Godeau, Frederic Duplus en Bryan Verboom: alle drie stonden ze al op de linksachter dit seizoen. “Duplus is explosief in duel en is sterk, maar hij is rechtsvoetig. In de opbouw is dat een probleem”, aldus trainer Francky Dury.

“Pik zeer veel goede signalen op bij Bryan”

Ziekte ligt dan weer aan de basis van het mindere presteren van Bruno Godeau. “Hij heeft klierkoorts gehad en die zindert nog steeds na”, geeft de trainer toe. “En Verboom heeft veel tijd nodig om klaar te raken voor het eerste elftal. Maar in principe is hij nog steeds de nummer 1.”

Maar die Verboom sukkelt met een vormcrisis: “Hij heeft het mentaal en fysiek wat moeilijk gehad met zichzelf. Hij ligt wat overhoop omdat hij weet dat hij veel kan, maar dat het niet lukt.”

“Maar nu komt stilaan het beseft dat hij er terug komt. Ik pik zeer veel goede signalen op bij hem. Zijn assist tegen Lierse, de bal van Buysse die hij van de lijn keert, de manier waarop hij in duel gaat met Uchebo. Dat is een teken dat hij terug aan het komen is”, aldus Dury. Ook afgelopen weekend zorgde Verboom weer voor een redding van de lijn.

“Geloof niet in uitlenen van spelers Zulte Waregem”

En dan is er nog een vierde linksback bij Essevee: Niels Vandenbroucke. “Hij is een echte prof en is sterk in duel. Hij zou kansen moeten kunnen krijgen, want hij is 22 en zo een jongen moet spelen. Maar spelen voor play-off I en knokken aan de top is misschien net iets te moeilijk voor hem. We moeten voor hem een oplossing zoeken, want hij is einde contract.”

“Liefst in januari al. Hem uitlenen? Ik geloof niet in uitlenen. Een ploeg als Zulte Waregem moet 24-25 contractspelers hebben en die allemaal op de club laten spelen. Als je kijkt naar Trajkovski, hij zit nu op de bank bij KV Mechelen. De ontwikkelingen van Hinostroza in Peru zijn ook heel moeilijk op te volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties