De Grote Voetbalenquête: de Belgische arbitrage

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
De Grote Voetbalenquête: de Belgische arbitrage
Foto: © SC

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. De komende dagen stellen we de resultaten voor. Hoe denkt u over de Belgische arbitrage?

Onze enquête werd door meer dan 3.000 lezers opgepikt en ingevuld. Hoe denkt u over onze Belgische scheidsrechters? Wie vindt de gemiddelde lezer de beste? En zijn er fans van bepaalde clubs die er een aparte gedachtegang op nahouden?

Vooral de strijd om de titel 'Beste Scheidsrechter van België' was bloedstollend. Vooral de top drie volgde kort op elkaar. Wij geven u het podium mee, maar benoemen alle laureaten in één adem tot winnaar.

1. Serge Gumienny (11,32%)
2. Jérôme Efong Nzolo (10,07%)
3. Sébastien Delferière (9,93%)

Al is de gemiddelde voetbalfan niet overtuigd van de kwaliteit die het voetbalspelletje in België in goede banen moet leiden. De helft van de lezers vinden het niveau dan ook twijfelachtig. Is het dan toch geen toeval dat er geen Belgische vertegenwoordiger zal rondlopen op het WK?

Het merendeel van de voetbalfans is ook van mening dat een scheidsrechterlijke beslissing een invloed heeft op de eventuele titel- of degradatiestrijd. 20 procent vindt die stelling dan weer larie en apekool.

Maar worden RSC Anderlecht, Club Brugge en de andere toppers nu eigenlijk voorgetrokken door de scheidsrechters? Meer dan de helft van de lezers is overtuigd van wel.

Al moeten we bij de laatstgenoemde stelling een kleine bemerking maken. De fans van RSC Anderlecht zijn er immers van overtuigd dat een topclub geen voordeel geniet bij de mannen in het zwart. Verrassend?

Wil jij ook weten hoe Robert Jeurissen tegen deze statistieken aankijkt? Later vandaag geeft de voorzitter van de Scheidsrechterscommissie zijn kijk op deze cijfers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties