OHL wacht even af voor uitbreiding stadion

OHL wacht even af voor uitbreiding stadion
Foto: © SC

Er is momenteel een openbaar onderzoek aan de gang naar de plannen van OH Leuven om het stadion 'Den Dreef' uit te breiden. OHL wil graag een nieuwe tribune bouwen waar nu een staantribune staat.

Veel hangt af van het subsidiedossier dat de club in januari bij de Vlaamse overheid zal indienen en of OHL straks de degradatiestrijd kan ontlopen. De Vlaams-Brabanders willen hun staantribune vervangen door een nieuwe tribune die het spiegelbeeld zal zijn van de hoofdtribune aan de overkant. En dat zou het stadion uitbreiden naar 10.000 plaatsen waar er nu 9.500 zijn.

"De nieuwe tribune biedt ook de mogelijkheid om het hele stadion up te graden tot categorie 4 door bijkomende infrastructuur te voorzien voor pers, spelers, verzorgers,...", aldus Paul Van der Schueren, gedelegeerd bestuurder van OHL, in Het Nieuwsblad. "Wij moesten sowieso iets ondernemen omdat Binnenlandse Zaken opmerkingen heeft over onze staantribune en de capaciteit daarvan wil halveren. Pas eind januari zullen we over dit bouwdossier meer in detail communiceren. Gezien de slechte rangschikking zijn we op dit ogenblik overigens in de eerste plaats gefocust op het sportieve."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties