Het huurlingenleger van Chelsea FC: een overzicht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Het huurlingenleger van Chelsea FC: een overzicht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea FC haalde eerder deze week Bertrand Traoré definitief binnen. Het 18-jarige goudhaantje werd echter onmiddellijk uitgeleend aan Vitesse. Op die manier heeft Chelsea tientallen kasbonnen op de (voetbal)bank staan.

Door Cédric De Volder

Bertrand Traoré kwam naar Chelsea, zag Stamford Bridge en… trok naar Vitesse. The Blues maken er stilaan een gewoonte van om jong talent aan te kopen en ergens anders te laten rijpen. Voetbalkrant.com maakte een overzichtje van landgenoten, een Arnhems Chelsea B en enkele opvallende ‘loanies’.

En ook onze eigen Rode Duivels profiteren mee van de politiek van Roman Abramovich. Momenteel voetballen er vijf Belgen in blauw-witte loondienst, maar amper twee ervan – Eden Hazard en Kevin De Bruyne – zijn nog aan de slag in Londen. Voor de volledigheid: de broertjes Musonda worden niet meegerekend.

Romelu Lukaku (Everton FC), Thibaut Courtois (Atlético Madrid) en Thorgan Hazard (Zulte Waregem) stomen zich bij een ander team klaar voor het grote werk onder José Mourinho. Dat is een opvallend gegeven. Vooral Lukaku en Courtois lijken momenteel bij elke (top)club onderdak te kunnen krijgen.

Maar bij onze noorderburen wordt het pas echt te gek voor woorden. In de Nederlandse Eredivisie loopt immers een waar ‘Chelsea B’ te voetballen. Vitesse huurt momenteel zo maar eventjes vijf (!) spelers van Chelsea: naast Troaré zijn dat Lucas Piazon, Christian Atsu, Cristian Cuevas en Patrick Van Aanholt.

Maar dat is nog niet alles. The Blues verspreiden hun aanwinsten wel degelijk over het volledige Europese continent. Een oplijsting is quasi onbegonnen werk, maar toch werken nog twee toptalenten aan hun weg naar Stamford Bridge.

Het verhaal van Oriol Romeu Vidal is alvast opvallend. De 22-jarige Spaanse jeugdinternational genoot zijn opleiding in de vermaarde voetbalschool van FC Barcelona, maar koos vervolgens voor Londen. Anno 2014 doet Romeu speelminuten op bij Valencia.

Tot slot willen we u ook Wallace niet onthouden. De 19-jarige Braziliaan werd weggeplukt bij Fluminense, maar was nog niet klaar voor het grote werk bij Chelsea. Om die reden doet de flankverdediger minuten op bij…  Internazionale. Leuk detail: de modale profvoetballer droomt van een carrière bij de Nerazzurri. Maar daar denken ze bij The Blues toch anders over…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties