Porto wil Defour laten gaan: "Maar alleen via definitieve transfer"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 83 reacties
Porto wil Defour laten gaan: "Maar alleen via definitieve transfer"
Foto: © SC

Steven Defour weet waar hij aan toe is. FC Porto wil meewerken aan een transfer van de Rode Duivel. "Maar het betreft een definitieve transfer en geen uitleenbeurt", aldus zijn zaakwaarnemer Paul Stefani aan Voetbalkrant.com

Door Timothy Collard

Steven Defour zat de laatste tijd verveeld met zijn situatie bij FC Porto. De middenvelder speelt lang niet iedere wedstrijd, terwijl de middenvelder zoveel mogelijk minuten wil maken met het oog op het naderende wereldkampioenschap in Brazilië.

Daarom diende de Rode Duivel een transferverzoek in bij zijn club. Vandaag zat Defour samen met het bestuur van Porto en kreeg hij te horen dat hij weg mag als hij dat zelf wil, maar alleen via een definitieve transfer. “Geïnteresseerde clubs moeten via Porto passeren, maar Steven zal niet worden uitgeleend. Als hij vertrekt, dan is het definitief”, aldus zaakwaarnemer Paul Stefani aan onze redactie.

"Of Anderlecht Steven definitief kan overnemen? Dat zal de tijd moeten uitwijzen"

“Het bestuur drukte hem tijdens het gesprek wel op het hart dat hij niet per se weg moet. Ze vertelden hem dat hij nog van grote waarde kan zijn voor het team en dat ze eigenlijk liever hebben dat hij blijft. Maar als hij dat zelf wenst, dan mag hij andere oorden opzoeken.”

Anderlecht hengelde de voorbije dagen en weken nadrukkelijk naar de diensten van Defour, maar het valt af te wachten of paars-wit ook over de middelen beschikt om de middenvelder helemaal over te nemen. “Een prijs heeft Porto nog niet op het hoofd van Steven geplakt. Of Anderlecht hem definitief kan/wil overnemen? Dat weet ik niet. Dat zal de tijd moeten uitwijzen”, besluit Stefani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties