Interview Milicevic: "Denk niet dat Pollet nog vertrekt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Milicevic: "Denk niet dat Pollet nog vertrekt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Danijel Milicevic is één van de vijf nieuwkomers bij AA Gent. De Zwitserse aanvallende middenvelder moet er voor de assists. Zelf is hij in z'n nopjes met zijn transfer.

Sander De Graeve in Gent

"Het is zeker een stap hogerop, ik voel aan alles dat het hier een grote club is. We hebben ook hoge doelstellingen. We gaan er alles aan doen om die beker te winnen. Dat is de poort naar Europa. Play-off I? Met acht punten achterstand wordt dat moeilijk, maar we gaan er alles aan doen. Dat begint natuurlijk met een zege tegen Kortrijk", aldus Milicevic.

De overgang ging vlot. "Het ging vrij snel, twee weken na het eerste telefoontje van meneer Louwagie was de deal beklonken. Het ging snel omdat ik echt naar hier wou komen, dat gaf volgens mij de doorslag." Ook Charleroi kreeg een meer dan interessante som geld voor de aanvallende middenvelder. "Ik gaf het ook aan bij mijn contractverlenging, dat ik weg wou als er een topclub kwam. De voorzitter heeft zijn woord gehouden."

"Gehaald voor de assists"

Milicevic zorgde samen met Kaya voor de aanvoer bij Charleroi en gaf al negen assists. Bij Gent knelde daar net het schoentje. "Ik denk dat ze me daarom gehaald hebben", lacht Milicevic. "Een spits als Habibou heeft die ballen nodig. Ik ken hem zeer goed, hij scoorde steeds tegen ons."

De vriendelijke Milicevic integreert zich snel in Gent. "Ik kende al enkele spelers zoals Ervin Zukanovic, Hervé Kage en dus Habib Habibou. Ik ben vrij sociaal en kan me snel aanpassen. Het was al plezant op die eerste trainingsdagen."

"Tegen Kaya de derby spelen"

Ook bij Charleroi was hij erg geliefd. "Ik had een goeie verstandhouding met de supporters. Ik ben vrij open en ze zagen dat ik op het terrein altijd mijn truitje nat maak. Het is goed om op die manier te vertrekken. Charleroi is een mooie, stabiele club geworden sinds het vertrek van Abbas Bayat."

Met Milicevic vertrok na Kaya nog één van de sterkhouders bij Charleroi. "Nu kan ik tegen Kaya de derby spelen en misschien zelfs de bekerfinale. Ik denk niet dat ze David Pollet nog laten vertrekken. Ik en Onur gaven hem al veel assists, maar ik denk dat Charleroi zich wel zal redden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties