Vercauteren leidt KV naar stuntzege tegen Anderlecht

Vercauteren leidt KV naar stuntzege tegen Anderlecht
Foto: © SC

Na twee minuten hadden er al weinigen nog een duit over voor de kansen van KV Mechelen na de vroege achterstand. Ineens sloop de oude krijgslust terug in het team en op karakter knokten de Mechelaars zich naar een stuntzege tegen het ex-team van hun nieuwe coach. Bij Anderlecht ontbrak creativiteit.

Johan Walckiers in Mechelen

De hand van Franky Vercauteren was reeds zichtbaar. De nieuwe coach paste het systeem van KV Mechelen duchtig aan. De Petter en Bateau speelden als verdedigende middenvelders op vijfmansmiddenveld. Voor hen stonden Junker, Destorme en Trajkovski. Bij Anderlecht ontbraken Milivojevic, Vargas en Kaminski op het wedstrijdblad. Door de basisplaats van Tielemans en het terugkeren van Kljestan was er voor de Serviër geen plaats meer. Toch een veeg teken aan de wand...

De Petter na zes maand: bingo

En het waren de bezoekers die als een wervelwind begonnen. Na tien seconden hadden ze al hun eerste corner versierd en exact één minuut later hing de 0-1 al tegen de touwen nadat Bruno de bal vanop links richting penaltypunt stuurde en Najar daar met gevaar voor lijf en leden over de verdediging kwam ingevlogen en in het lege doel kopte. Zijn eerste goal voor Anderlecht...

Daarna volgde een halfuur van veel steriel middenveldspel waarin Anderlecht vooral probeerde, maar niet door de afweer geraakte. Mede omdat Mitrovic toch zijn dagje niet had en zijn acties steeds verkeerd zag aflopen. Mechelen putte moed uit de kleine marge. Nieuwkomer Kosanovic mocht op het halfuur een vrije trap nemen en deed dat met finesse, maar Proto duwde het leer nog uit zijn kooi. In de herneming was De Petter - eerste match in zes maanden en meteen zijn eerste goal - goed gevolgd en de 1-1 stond op het bord.

Merkwaardigheden bij Anderlecht

En dan een bizar moment. Reservedoelman Davy Roef was al een tijdje aan het opwarmen op aangeven van Silvio Proto, maar Van den Brom weigerde om zijn doelman te vervangen. Uiteindelijk had die er zelf genoeg van en gooide de bal buiten. Van den Brom kon er niet om lachen, Proto evenmin, maar het brandje was al gauw geblust. Maar Anderlecht wel even van slag, want KV voetbalde nog twee kansen bij elkaar: Mokulu net over en Destorme op de paal.

KV had zijn zelfvertrouwen terug en het publiek ging er achter staan. De vechtlust van weleer kroop ook in de ploeg en dus kreeg paars-wit het moeilijk. De duels werden feller, de aanvallers werden opgejaagd wild en de middenvelders kregen amper tijd een bal aan te nemen. Bijna tekende Trajkovski ook de 2-1 aan, maar Davy Roef verdiende zijn strepen. Uitstel van executie, want even later diezelfde Trajkovski door de verdediging. Deze keer wel voorbij Roef, maar op de paal. In de herneming maakte Mokulu echter de makkelijkste goal uit zijn carrière: 2-1 en verdiend!

Geen creativiteit

En toen weer iets merkwaardigs: Anderlecht speelde tien minuten met tien na het uitvallen van N'Sakala. Deschacht stond al klaar maar werd weer naar de bank gehaald om Cyriac even te laten opwarmen. Alles op alles dus. Maar dat leverde bijzonder weinig op. Zelfs geen uitgespeelde kans meer, al lag dat zeker niet aan Cyriac. Anderlecht toonde geen greintje creativiteit. Ja, misschien moet Hazard toch maar snel komen... Voor KV Mechelen drie gouden punten en meteen een zege voor zijn nieuwe coach.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties