"Ik dacht dat het behoud binnen was"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Ik dacht dat het behoud binnen was"
Foto: © SC

Waasland-Beveren gaat zaterdag op bezoek in het Albertpark van KV Oostende. Onze redactie gaf Robin Henkens en Tom Van Imschoot nu al een bal. Wat verwachten de heren van de partij?

Door Cédric De Volder

Het komende weekend wordt er alweer eentje die een massale aardbeving kan veroorzaken in de kelder van het klassement. Met KV Oostende - Waasland-Beveren en RAEC Mons - KV Mechelen staan immers enkele hoofdrolspelers uit het degradatiedebat tegenover elkaar. Voetbalkrant.com liet Tom Van Imschoot (KV Oostende) en Robin Henkens (Waasland-Beveren) alvast opwarmen.

Heren, hoe leven jullie naar deze nieuwe zespuntenwedstrijd toe?

Henkens: "Ik wil eerst en vooral benadrukken dat het een enorm aangenaam gevoel is om uit die gevarenzone te zijn gekropen. De ploeg heeft met de recente tien op twaalf dan ook bewezen dat die klim in het klassement geen toevalstreffer is."

Van Imschoot: "Waasland-Beveren zette inderdaad een mooie reeks neer. Maar ik sta toch liever in de schoenen van Oostende, hoor. We hebben alles nog in eigen handen. Ik ben er bovendien van overtuigd dat we, mits een driepunter zaterdag, definitief gered zijn."


Mag ik zeggen dat Waasland-Beveren gezien de omstandigheden het meeste druk op de schouders heeft liggen?

Henkens: "Oostende speelt een thuiswedstrijd, dus ik denk dat die druk vooral bij hen ligt. Misschien sluipt er zelfs een beetje twijfel in hun rangen na onze mooie reeks. Bovendien is het voor Oostende wellicht schrikken. Die jongens dachten dat de strijd gestreden was, hé."

Van Imschoot: "We twijfelen niet, hoor. Bovendien zorgt ons bekeravontuur voor een extra injectie aan vertrouwen. Robin kan dan wel zeggen dat de druk bij ons ligt, maar het is Waasland-Beveren dat de puntjes het hardst nodig heeft. Al geef ik toe dat gans Oostende ervan overtuigd was dat het behoud binnen was."

Nog een slotvraagje: wie pakt de volle buit aan de Belgische kust?

Henkens: "We zullen alvast voor de volle buit spelen. Een puntje is in mijn ogen onvoldoende." (lacht)

Van Imschoot: "Ook Oostende voetbalt altijd en overal voor de volle buit. Met een puntje schiet je immers weinig op. En hopelijk zorgen Bergen en Mechelen voor dat gelijkspel." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties