"Was te lastig slapen met de Gouden Schoen"

"Was te lastig slapen met de Gouden Schoen"
Foto: © SC

Op een persconferentie in Waregem werden de Gouden Schoen, de belofte van het jaar (beiden Hazard) en de coach van het jaar (Francky Dury) in de bloemetjes gezet. Winnaar Thorgan Hazard hoopt nu vooral op enkele rustiger weken.

Aernout Van Lindt in Waregem

De Gouden Schoen bleef ook omtrent zijn prijs zeer nuchter: “Hij zal voorlopig op het nachtkastje staan, tot we er een plaatsje in huis voor vinden. Ik ging er deze nacht mee slapen ja, maar het was wat te lastig. Zoiets slaapt niet makkelijk”, aldus Hazard laconiek.

En of hij blij is met de prijs: “Deze prijs doet natuurlijk plezier. Ik denk niet dat ik ooit al zoveel felicitaties kreeg. Dit is een mooie individuele prijs, maar ik pak liever een collectieve prijs.”

“Pizza’s als we winnen in Leuven”

En welke collectieve prijs dat dan moet gaan worden? “We zitten in de halve finale van de Beker van België, dus daar moeten we zeker voor gaan. De finale is niet veraf, al is Gent een hele sterke ploeg om te verslaan.”

“En in de competitie zijn we geen favoriet. Dat zijn Standard, Club Brugge en Anderlecht. Laat ons eerst maar eens play-off I zien te halen, dan zien we wel waar we kunnen eindigen.”

Of Hazard al tijd gehad heeft om zijn trofee te vieren? “Nee, ik heb er zelfs nog niet op gedronken. Eerst toeleven naar zaterdag. Daarna, als we winnen en het mag van de coach, zullen we misschien wel nog eens pizza’s eten”, lacht de tien van Essevee.

“Geboorte van dochtertje mooiste moment van mijn leven”

Het waren drukke weken voor Hazard. Transferperikelen, vader worden en nu ook de Gouden Schoen: “Er is heel wat gebeurd. Hopelijk wordt het nu de komende dagen en weken wat rustiger allemaal. Al maakt het niet te veel verschil, ik ga gewoon zo goed mogelijk blijven spelen.”

Gisteren was een hoogtepunt in de carrière van Thorgan Hazard, maar zijn persoonlijk hoogtepunt heeft hij al iets langer in huis: “De geboorte van mijn dochtertje, dat is het mooiste moment uit mijn leven tot nu toe.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties