Reactie Buysse: "Ik denk dat we nu wel officieel gered zijn"

Tamara Vereecken
| 4 reacties
Buysse: "Ik denk dat we nu wel officieel gered zijn"
Foto: © SC

Ze hadden het aangekondigd bij Cercle Brugge dat ze koste wat het kost wilden winnen tegen Charleroi. Een eenvoudige klus was het zeker niet en de eerste helft stak Charleroi er zelfs met kop en schouders bovenuit. De Vereniging herpakte zich en slaagde erin om toch de volle buit binnen te halen.

Tamara Vereecken in Brugge

Het begin van de match was zeker voor de bezoekers: vinnig, technisch sterk en heel snel in de omschakeling. Nadien knokte Cercle zich opnieuw in de match en haalde zo toch de overwinning binnen. “We zijn inderdaad moeilijk begonnen,” stak Bart Buysse van wal. “Via een stilstaande fase kwamen we dan op voorsprong en dat was het kantelmoment. We speelden zeker een mindere eerste helft maar hebben ons goed herpakt, dus wel een verdiende zege al bij al.”

Jullie hadden deze match met stip aangeduid, er moest en er zou gewonnen worden? “Ja, ons objectief was om ons officieel te redden dit weekend door de drie punten thuis te houden en daarin zijn we geslaagd. Dit is het bewijs dat we ook mentaal een goeie ploeg hebben, we zijn niet gaan panikeren na die nul op zes. Laat ons dat onthouden, en het feit dat we drie goals gemaakt hebben, dat is ook belangrijk voor Cercle,” weet Buysse.

"Werken aan offensieve efficiëntie"

De verdediger van Cercle liet zich tegen Charleroi ook aanvallend opmerken. “Er kwam veel ruimte vrij doordat de flankspelers naar binnen trokken, dat scheelt voor een back. Daarvoor ben ik ook gehaald, da’s het type spel dat ik speel.”

Charleroi zag twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel en kreeg een paar mooie kansen, maar de Zebra’s kregen het leer niet over de lijn. Ook Cercle liet nog enkele 100% kansen onbenut. “We hebben het goed gedaan als ploeg – alleen, efficiëntie is het enige negatieve punt waaraan we moeten werken,” gaf Bart Buysse toe.

"POII, het is eens iets anders"

En dat kan vanaf morgen want geen zorgen meer voor Cercle Brugge de rest van het seizoen. “Ik denk dat we nu wel officieel gered zijn, ja. We staan in de linkerkolom en springen over Charleroi. De overwinning tegen Charleroi was trouwens zeer belangrijk want zo goed als alle ploegen achter ons wonnen ook.”

Wat is nu het objectief de komende weken? “Nu nog zoveel mogelijk punten sprokkelen en dan POII, we zien wel. Het is voor mij de eerste keer dat ik POII ga spelen, het is eens iets anders, ik kijk er wel naar uit,” lachte Buysse. “En vanaf volgende week kunnen we beginnen bouwen aan de ploeg voor volgend seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties