Het engelengeduld van Genk met Been

Het engelengeduld van Genk met Been
Foto: © SC

Racing Genk heeft een engelengeduld met Mario Been. Ook na een 3 op 27 mag hij voorlopig aanblijven als coach bij de Limburgers. In het verleden had men bij Racing Genk (veel) minder geduld met de trainers.

Door Aernout Van Lindt

Racing Genk zit in diepe crisis. In de competitie haalde het 0 op 15 en zelfs 3 op 27. Daarmee zijn de Limburgers afgezakt naar een zesde plaats in de stand. Het verloor bovendien elke wedstrijd in 2014, want ook in de Beker van België werd het uitgeschakeld na een 1-0 in Oostende - weliswaar na verlengingen.

En toch: het bestuur behoudt voorlopig het vertrouwen in trainer Mario Been. Racing Genk kan natuurlijk op Europees vlak nog meespelen, maar sommige fans zijn het toch al meer dan beu. Veel geduld van en met de coach, wat zijn voorgangers niet gegund was.

Hugo Broos: 2 op 21

Hugo Broos werd begin 2008 de laan uitgestuurd na een 2 op 21, die er voor zorgde dat Racing Genk toen al naar de achtste plaats in de stand was gezakt. De druppel was toen een 0-1 nederlaag tegen STVV.

Ronny Van Geneugden: 4 op 12 en gelijkspel in de Beker van België

Ronny Van Geneugden hield begin 2009 de eer aan zichzelf en nam ontslag als coach bij Racing Genk na een 4 op 12 in de competitie en vooral een beschamend 2-2 gelijkspel in de Beker van België tegen toenmalig tweedeklasser Lierse.

Er werd toen wel gewonnen van Club Brugge, maar toch was de 4 op 12 en de moeilijke uitgangspositie in de Beker genoeg voor de toenmalige trainer om er de brui aan te geven, omdat de druk te groot werd.

Hein Vanhaezebrouck: 0 op 9

Ook zijn opvolger Hein Vanhaezebrouck zong het niet lang uit bij Racing Genk. Toegegeven: het draaide in het seizoen 2009-2010 al van bij het begin niet en Racing Genk stond er in het klassement niet al te goed voor.

Even leek de trein vertrokken, maar na opeenvolgende nederlagen tegen Anderlecht en KV Kortrijk was een verliespartij bij Excelsior Moeskroen de druppel die de emmer deed overlopen bij de Limburgers en exit Hein.

Franky Vercauteren: vertrok zelf

Vercauteren had zelf weinig geduld met Racing Genk. Hij wou na het nemen van de titel bouwen aan de toekomst, maar er kwamen geen inkomende transfers en een aantal spelers wilden weg of alvast hun blijven niet bevestigen. Reden genoeg voor Vercauteren om te kiezen voor een avontuur in de VAE bij Al-Jazira.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties