Interview Olinga: "Mijn voorbeeld is Cristiano Ronaldo"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Olinga: "Mijn voorbeeld is Cristiano Ronaldo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zeventien is hij en hij komt bij Zulte Waregem aan met een pak adelbrieven. Jongste doelpuntenmaker ooit in La Liga en aan het begin van het seizoen vast in de basis bij Málaga. Voetbalkrant.com maakt kennis met Fabrice Olinga.

Sander De Graeve in Waregem

Ook bij Kameroen scoorde hij al en zit hij steevast in de selectie. Zulte Waregem lijkt op het eerste zicht een stap terug, maar daar wou de jongeling niet van weten. "Een stap terug? Neen, deze transfer is iets positief, zeker op dit moment in mijn carrière. Spelers die al een grote carrière gemaakt hebben, die kunnen een stap terug zetten. Ik ben daar nog lang niet", aldus Olinga.

Olinga lijkt alvast overtuigd van zijn keuze. "Er zit hier ook een heel goeie trainer. Hoe ik dat weet? Uit de kranten.(lacht)" De jonge aanvaller sprak ook al met Francky Dury. "Dat was voor mij een extra motivatie. Hij vertelde me dat hij met mij wou werken. Ik hoorde ook dat hij de jeugd veel kansen geeft."

"Mijn voorbeeld is Cristiano Ronaldo"

Bij Málaga leek het te lukken voor de jonge aanvaller. "Ik scoorde inderdaad het jongste doelpunt ooit in Spanje, maar dat was vorig jaar. Dit seizoen stond ik de eerste acht wedstrijden in de basis." Toch liep het fout af. "Er waren problemen met mijn contract. Ik voelde me niet goed en wou mijn contract niet verlengen, daardoor verdween ik uit de ploeg."

Bij Zulte Waregem heeft hij ambitie. Ook het WK zit in zijn achterhoofd. "Ik wil hier bij Zulte Waregem ook records breken en in vorm geraken voor het WK." Zijn beste positie is volgens hem de linksbuiten. Hij spiegelt zich aan een echte wereldster. "Ik speel op links, maar ben rechtsvoetig. Mijn idool? Cristiano Ronaldo. Hij is mentaal heel sterk. We hebben een beetje dezelfde speelstijl, maar die zal je wel ontdekken eens ik begin te spelen."

"Zulte Waregem helpen de beste te worden"

Na Pourié is hij de tweede aanwinst die praat over de dubbel. "Ik wil Zulte Waregem helpen om de beste te worden. Als we de beker moeten winnen, zullen we de beker winnen. Als we kampioen moeten worden, zullen we niet rusten eer we dat zijn." Dromen van een grote ploeg doet hij ook. "Iedereen droomt daarvan, hé. Maar nu ben ik in België en ik vind dat ik bij een grote ploeg zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties