Reactie Gabriel Lima: "Die trofee wou dat wij hem wonnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gabriel Lima: "Die trofee wou dat wij hem wonnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië werd vanavond onder leiding van Gabriel Lima Europees Kampioen. De kapitein gaf in de finale het goede voorbeeld met een goal en een assist. Hij was achteraf uiteraard erg tevreden.

Sander De Graeve in Antwerpen

"Ik wist dat het moeilijk zou zijn om dit kampioenschap te winnen. We verloren de eerste groepswedstrijd, maar ik kreeg hoe langer het tornooi duurde meer en meer het gevoel dat die trofee wou dat wij hem wonnen." Ook Lima zelf groeide in het tornooi. "Mijn eerste match was niet zo goed, maar ik wist dat Italië de echte Gabriel Lima nodig had in de volgende rondes."

Lima scoorde in het tornooi drie goals na een corner. Altijd leek hij ruimte te hebben. "We konden zo de score openen tegen Kroatië, Portugal en nu tegen Rusland. Ik dacht dat ze het na mijn goal tegen Portugal wel door zouden hebben, maar ik bleef maar ruimte krijgen. Op voorsprong komen in de finale is altijd belangrijk."

Na een Europese zege moet het volgende doel de wereldtitel zijn. "We hebben er nog wat tijd voor en moeten nog groeien als groep", aldus Lima. "Dit tornooi zijn we gegroeid, maar we moeten nog enkele stappen zetten eer we voor die titel kunnen gaan."

"Ik voel me Italiaan"

Lima werd derde in de topschuttersstand en mocht de bronzen schoen naar huis nemen. De twee spelers voor hem, Fernandao en Eder Lima, zijn eveneens van Braziliaanse afkomst. "Ik voel me Italiaan. Mijn opa is een Italiaan die naar Brazilië verhuisde. Ik woon er sinds mijn 16e. Ik vind het overigens geen slechte zaak dat zo veel Brazilianen in Europa spelen. Dat is globalisering, hé."

Italië werd gesteund door een erg grote groep fans, die wil Lima nog bedanken. "Ze waren gewoon geweldig. Mijn familie en die van vele andere spelers waren aanwezig. Ik ben graag bij de fans, daarom sprong ik ook het publiek in vlak na de zege."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties