Interview Staelens: "We spelen tegen Waasland-Beveren, niet tegen Bob Peeters"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Staelens: "We spelen tegen Waasland-Beveren, niet tegen Bob Peeters"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lorenzo Staelens en Cercle Brugge beleven een zorgeloos seizoen, al wil de Brugse oefenmeester nog niet helemaal op z'n lauweren rusten. Hij wil zo snel mogelijk nog drie punten verzamelen om echt in alle rust het seizoen te kunnen uitspelen. Intussen bouwen ze bij Cercle wel al aan de toekomst.

Door Tamara Vereecken

Dat Standard kampioen wordt in de hoogste klasse, daar lijken velen nu al van overtuigd. En Lorenzo Staelens is één van hen. “Ik denk het wel. Als ze geen inzinking krijgen in POI, want dat weet je natuurlijk nooit. Toen wij tegen hen speelden in de Beker, zaten ze in een mindere periode en dan konden wij wel van hen winnen.”

Afgelopen weekend was het andere koek op Sclessin. “Absoluut, zij waren twee, drie klassen beter dan wij en we hadden er geen verhaal tegen. Het was 4-0 maar het kon nog meer geweest zijn. Als die groep zich zo kan handhaven qua fysieke paraatheid en spel worden zij wel kampioen denk ik.”

“We zijn er nog altijd niet”

Maar verder blijft het spannend in de JPL: wie haalt de top zes, wie wordt naar POIII verwezen? Zelfs de ploegen die op dit moment de veilige POII-plaatsjes bezetten, kunnen nog niet gerust zijn. Dat is althans de mening van Staelens. “In principe is nog niemand van die laatste zes echt zeker van het behoud, iedereen heeft nog wat puntjes nodig. In voetbal weet je nooit.”

Na de overwinning tegen Charleroi twee weken geleden leek iedereen bij Cercle er toch al zeker van dat het voor jullie in orde was. Hebben we dat verkeerd begrepen? “We zijn er nog niet 100% volgens mij, nog drie punten erbij en dan zijn we echt zeker. Alle ploegen achter ons blijven ook punten pakken, het blijft daar allemaal dicht bij mekaar staan.”

De groenhemden zagen tijdens de winterstop Gregory Mertens naar Lokeren vertrekken. Vervanging achterin werd gevonden in de persoon van Nuno Reis en N’Diaye, ook aanvaller Arne Naudts keerde terug van z’n uitleenbeurt bij R. Mechelen. “Ik ben best tevreden met wat de nieuwkomers de voorbije weken presteerden, zeker. We hebben die jongens nu al gehaald met zicht op de toekomst, dus dat is goed gewerkt van Cercle,” steekt de coach z’n werkgever een pluim op de hoed.

N’Diaye is geschorst en zal er dit weekend niet bij zijn voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Hoop je hier de drie punten te pakken die Lorenzo Staelens helemaal gerust kunnen stellen? “(lacht) Als dat het geval is, zijn we veilig... Het hoeven daarom niet drie punten te zijn maar het zou natuurlijk ergens wel logisch zijn als je de overwinning thuis houdt dit weekend."

"Het zal op het veld moeten gebeuren, niet langs de lijn tussen de twee coaches"

Ik herhaal even je woorden van daarstraks: ‘in voetbal weet je nooit’. Het gaat vrij goed bij Waasland-Beveren de laatste weken en jullie blauw-zwarte buren lieten zich enkele weken geleden hier in Jan Breydel nog compleet verrassen door de Waaslanders. Welke wedstrijd verwacht je eigenlijk? “Da’s moeilijk te zeggen, er zullen in elk geval twee ploegen op het veld staan die vol voor de overwinning willen gaan. Het kan een mooie match worden, denk ik.”

Kijk je er ook naar uit om tegenover je ex-trainer hier bij Cercle Brugge te staan? “Goh, we spelen tegen Waasland-Beveren en niet tegen Bob Peeters. Het is toevallig dat wij daar nu als de coaches staan van die twee ploegen, maar het zal vooral op het veld moeten gebeuren en niet langs de lijn,” besluit Staelens nuchter als altijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties