SOS FRZA: "Beloftes van Genk moeten worden nagekomen"

bart ver elst
| 13 reacties
SOS FRZA: "Beloftes van Genk moeten worden nagekomen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Zondag ontrolden de supporters van Genk spandoeken tegen het beleid van Dirk Degraen en Gunther Jacob. Onze redactie belde met Ciccio, woordvoerder van SOS FRZA, om een woordje uitleg te vragen.

Door Bart Ver Elst

De supporters zijn het duidelijk niet eens met het beleid van sportief en algemeen directeur Jacob en Degraen. Zij vinden het ondermeer niet logisch dat de visie van trainer Been niet overeenkomt met de visie van sportief directeur Jacob. “Het duo Degraen-Jacob krijgt te veel macht om te doen wat ze willen. Er wordt door de raad van bestuur te veel vertrouwen aan het duo gegeven”, klinkt het bij SOS FRZA.

Eigen jeugd

“Er werd in het begin van het seizoen gezegd dat we het vertrek van Barda, Plet en Fernandez gingen opvangen met eigen jeugd. Dat ze die belofte doen, kunnen we als fans alleen maar toejuichen.  Maar dan moet deze belofte wel worden nagekomen. En daar hebben we wél een probleem mee. Natuurlijk vinden we het fantastisch dat Gerkens doorgebroken is, en dat hij zondag tegen Club Brugge onze beste speler op het veld was.”

Dit bewijst dat de Genkse jeugdopleiding nog steeds goed werk levert.  Ook naar die jongens toe moet je eerlijk blijven.  Anders riskeer je talentvolle spelers op jonge leeftijd kwijt te geraken zoals in het verleden al gebeurd is.

Been verantwoordelijk?

SOS FRZA benadrukt nog eens dat de actie gericht is op het bestuur en voorlopig niet op de trainer: “Er zijn natuurlijk fans die pro en fans die contra Mario Been zijn, maar onze focus ligt nog steeds op het algemeen bestuur van de club, omdat we de ziel van onze club verloren zien gaan. Het feit dat we in Europa wél resultaten halen zegt ook iets, maar dit mag niet als excuus blijven gelden om deze crisis te minimaliseren. Het bestuur benadrukt dat het nog steeds op onze trainer vertrouwt, maar dan zijn er nu andere mensen verantwoordelijk voor de fouten die gemaakt zijn.” 

“Het gaat er echt niet om dat we behalve Mboyo in de zomer geen grote namen hebben aangetrokken, maar er werd ons wel in de winter een bijkomende diepe spits en een creatieve middenvelder beloofd om de ploeg een kwaliteitsinjectie te geven. Ik denk dat dat momenteel het pijnpunt van de ploeg is: een gebrek aan kwaliteit en te weinig leiders die de ploeg naar een hoger niveau kunnen tillen”, aldus Ciccio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties