Cruciale duels in BeNe League: Standard - Twente bovenin, Gent - Antwerp onderin

Cruciale duels in BeNe League: Standard - Twente bovenin, Gent - Antwerp onderin
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag start na twee weken interlandreces en een weekend bekervoetbal de BeNe League opnieuw. En het zou wel eens een cruciale avond kunnen worden in alle geledingen van de stand. Wij gieten het voor u in een overzicht.

Door Aernout Van Lindt

Standard – Twente

Helemaal bovenin is het vandaag do or die. Standard Fémina en Twente hebben beiden evenveel punten, maar de Luikenaars hebben wel een wedstrijd te goed. Vorig jaar beslisten beide teams op de slotspeeldag over de titel.

Toen was het Tukker Time, dit seizoen willen ze in Luik een dubbel feest: bij de mannen én de vrouwen. Een overwinning vanavond kan een serieuze stap in de goede richting zijn.

Gent – Antwerp

Ook onderin een levensbelangrijk duel. Gent Ladies heeft momenteel vier punten, Antwerp telt een eenheid minder. De inzet is dus niet laatste (blijven) staan na vanavond. Een clash tussen de havensteden van België is het ook.

Antwerp zit in woelig water, de toekomst van de Ladies is voorlopig helemaal onduidelijk. Een sportief hoogtepunt zou een opsteker kunnen betekenen. De heenwedstrijd eindigde overigens in 4-4, een waar spektakel. Ook vanaond?

Leuven, Anderlecht en Club in eigen huis

OH Leuven, Anderlecht en Club Brugge krijgen ook een thuiswedstrijd voorgeschoteld. Alle drie willen ze maar wat graag de punten thuishouden tegen een op papier sterkere tegenstander. Op die manier zouden ze ook de kloof met de Nederlandse subtop stilaan kunnen dichten.

Lierse is bye door het failliet van Utrecht, ook PEC Zwolle komt niet in actie.

Het speelschema:

Telstar – Ajax
Standard – Twente
Gent – Antwerp
Club Brugge – PSV
OHL – Ado Den Haag
Anderlecht - Heerenveen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties