Reactie Van Holsbeeck: "We doen het seizoen uit met Van den Brom"

Van Holsbeeck: "We doen het seizoen uit met Van den Brom"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck bracht onmiddellijk na de wedstrijd een bezoekje in de kleedkamer en trof daar een zwaar ontgoochelde spelersgroep aan. De manager van paars-wit blijft echter achter zijn coach staan.

Johan Walckiers in Lokeren

Een nieuwe nederlaag voor Anderlecht en natuurlijk werden er opnieuw vragen gezet achter de houdsbaarheidsdatum van John van den Brom. "We gaan door met de coach", herhaalde Van Holsbeeck wel vijf keer. "We blijven het vertrouwen in hem bevestigen. We hebben voor het seizoen een keuze gemaakt door dertig spelers te verkopen. Als er daarvan zes of zeven van de kampioenenploeg bij zijn, weet je dat het moeilijk wordt. Ook met de inbreng van vele jongeren. Het is een ingewikkeld seizoen, maar Van den Brom blijft tot het einde van het seizoen."

Van Holsbeeck doet dus door met de Nederlander, ook na de achtste nederlaag van het seizoen. "Als je naar de statistieken kijkt van ploegen die hun coach ontslaan, is dat meer om hun eigen fouten te verdoezelen. Wij doen dat niet. We gaan er nu een nachtje over slapen en dan zien we elkaar morgenvroeg op de training."

De titel lijkt nu wel heel ver weg nu Standard tot 15 punten kan uitlopen. "In een normaal seizoen zouden onze dromen al opgeborgen zijn. Ik herinner me echter dat Standard eens met 9 punten achterstand aan de play-offs begon en in de laatste match voor de titel speelde... We blijven optimistisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties