Poppe: "Kregen geen halve euro voor onze kansen"

Poppe: "Kregen geen halve euro voor onze kansen"
Foto: © SC

Waasland-Beveren zette gisteren een enorm belangrijke stap richting het behoud. Toch blijven de voetjes bij de fusieclub stevig op de grond. "Het doel is nog steeds niet bereikt", aldus Dirk Poppe.

Door Cédric De Volder

Waasland-Beveren pakte gisteren een onverhoopte zege in de Cristal Arena van KRC Genk. Een driepunter die - met het verlies van OH Leuven in het achterhoofd - wel eens heel belangrijk kan worden ingeschat. Verwacht Dirk Poppe nog een spectaculair slot van de competitie?

"Ik schat elke overwinning even belangrijk in",  aldus de manager van de Leeuwen in een babbel met Voetbalkrant.com. "Maar we moeten nu eerst en vooral met onze voetjes op de grond blijven. Het doel is nog steeds niet bereikt, hé."

"Bewust voor gekozen om vertrouwen te geven"

En dat doel is simpel: mathematische zekerheid omtrent het behoud. Maar deze bonus van vijf eenheden mag Waasland-Beveren toch niet meer uit handen geven? "In voetbal kan het snel gaan", countert Poppe de stelling. "Enkele weken geleden gaf geen kat nog een halve euro voor de kansen van onze ploeg. Het is bovendien een vreemd seizoen, hé. Ik herinner me dat Lokeren zich enkele seizoenen geleden van het behoud verzekerde met amper veertien puntjes."

Toch lijkt de te varen koers van de geelhemden te zegevieren. De club weigerde in de wintermercato immers een karrenvracht nieuwelingen te droppen op de Freethiel. "Het klopt dat we er bewust voor hebben gekozen om onze kern het vertrouwen te geven", besluit Poppe. "Maar of het de juiste keuze is gebleken? Ik hoop dat ik je binnenkort een positief antwoord kan geven op die vraag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties