Mario Been bij afscheid: "We maakten een aantal inschattingsfouten"

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Mario Been bij afscheid: "We maakten een aantal inschattingsfouten"
Foto: © SC

Bij zijn afscheid benadrukte Mario Been dat hij hoopt dat Genk snel weer op het juiste spoor geraakt. De Nederlander liet ook optekenen dat er bij het begin van het seizoen een aantal inschattingsfouten werden gemaakt. Hij verwees onder meer naar de transfer van Mboyo.

Door Robby Morren

“De club heeft een offer gepleegd in de vorm van mij en heeft zo een signaal gegeven aan de spelersgroep. Nu is het aan de groep om te reageren. Zij moeten nu laten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Deze club verdient meer dan wat wij in de laatste weken gebracht hebben. Dat was gewoon niet aanvaardbaar.”

“Wij hadden van elkaar wat meer mogen eisen. Dit is, op een paar hele kleine veranderingen na, dezelfde spelersgroep waarmee we vorig jaar de Beker wonnen. Deze jongens kunnen voetballen, maar je ziet dat er nauwelijks vertrouwen is.”

"Een aantal aankopen hebben niet het gewenste resultaat opgebracht"

“Bij de weg die we zijn ingeslagen in het begin van dit seizoen, hebben we toch een aantal inschattingsfouten gemaakt", gaf Been toe. Hij verwees naar de komst van Mboyo en het vertrek van Barda en Plet. "Er waren een aantal aankopen die niet het gewenste resultaat hebben opgebracht, we hebben de sleutel van de jeugd getrokken.”

“Zondag scandeerden de supporters de naam van Barda. Hij en Plet waren wel twee jongens die een wedstrijd over de streep konden trekken. Misschien hebben we daar een inschatttingsfout gemaakt.”

“Ik had veel vertrouwen in de jongens die tegen Waasland-Beveren aan de wedstrijd begonnen.  Het koppel Mboyo – Vossen, dat zo geroemd werd, daar was maar heel weinig van te zien. De vorm is er niet.”

"Ik heb nooit het gevoel gehad dat de spelers niet achter mij stonden"

De coach nam afscheid met opgeheven hoofd en hoopt dat Genk snel zekerheid zal verwerven over deelname aan play-off 1. “Ik heb elke keuze met de technische staf besproken, ik ben niet dictatoriaal. Ik heb alles puur op gevoel gedaan en als mens gehandeld naar elke speler toe. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de spelers niet achter mij stonden. Ik verwijt helemaal niemand iets. Ik was overal zelf bij en als ik het ergens niet over eens was, heb ik het altijd gemeld.”

“Ik hoop dat deze ploeg play-off 1 zal halen, wat een heel moeilijk karwei zal worden en dat ze zich donderdag voor de volgende ronde in de Europa League kunnen kwalificeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties