Interview Sels: "Wil niet natrappen op Lierse"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Sels: "Wil niet natrappen op Lierse"
Foto: © SC

Het gaat snel voor Matz Sels. Twee maand terug nog lid van de b-kern bij Lierse, nu één van de beste goalies in onze competitie. Sinds zijn transfer naar Gent rijgt hij de sterke prestaties aan elkaar en werd hij opnieuw opgeroepen voor de jonge Duivels, toch blijft hij bescheiden.

Door Sander De Graeve

“Ik ben maar een schakel in het geheel, hé. Als we winnen vallen individuele prestaties gewoon meer op”, aldus Sels. “Ik zit in een goeie periode en dat is plezant, maar als je verliest heeft niemand het daarover. Nu wil ik gewoon die vorm aanhouden en de ploeg zoveel mogelijk helpen.”

De goalie heeft een groot aandeel in de recente opleving van de Buffalo’s. Zonder hem was de play-off 1-hoop allang opgeborgen. “Het is wel leuk, zeker na al die moeilijke maanden.” Sels wil niet te hard van stapel lopen. “Er zullen nog wel moeilijke momenten aankomen.”

"De fans die mijn naam scandeerden bij de opwarming, dat was onbeschrijflijk"

De Gent-supporters steunden Sels alvast meteen. “Die eerste match op Kortrijk scandeerden ze mijn naam al bij de opwarming, dat was onbeschrijflijk. Ze waren ook met erg veel aanwezig, het leek wel een thuiswedstrijd.”

Wie de prestaties van Sels bekijkt, kan niet geloven dat hij bij Lierse geen plaats meer had. Een dispuut met voorzitter Maged Samy betekende het einde voor de doelman bij de club van zijn hart. Puur sportief was er geen vuiltje aan de lucht.

"Bij een kleine club vallen goeie prestaties minder op"

“Bij Lierse heb ik vorig seizoen ook punten gepakt, alleen valt dat bij een kleinere club veel minder op. Ook toen ik in de b-kern belandde, stelde ik me nog steeds beschikbaar. Hadden ze me nodig gehad, ik had er gestaan. Ze hebben me niet gebruikt, niets aan te doen, hé.”

We durven denken dat Lierse met Sels in doel dit seizoen ook enkele punten meer zou tellen. Wie de prestaties van Berezovskiy, die goeie matchen met rampzalige afwisselt, bekijkt kan dat beamen. “Ik wil het niet hebben over andere doelmannen, ik ken hem ook niet”, blijft Sels professioneel.

“Ik wil ook niet natrappen op Lierse, dat heeft toch geen zin. Die club zal altijd een plaats in mijn hart hebben. Daar is het voor mij allemaal begonnen. Het is jammer dat het zo afgelopen is.” Enkel met voorzitter Maged Samy was er een probleem. “Met andere leden van de club heb ik nog steeds contact. Het is jammer dat ik er niet door de grote poort kon vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties