Preud'homme over Castillo: "Bacca moest zich ook aanpassen"

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Preud'homme over Castillo: "Bacca moest zich ook aanpassen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nicolas Castillo kon zich zijn eerste invalsbeurt tegen Genk niet mooier voorstellen met zijn doelpunt. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de Chileen, ondertussen al drie weken geleden. Michel Preud'homme wist dat Castillo een aanpassingsperiode nodig zou hebben.

Nicola Cantoro in Brugge

“Alles stond meteen in vuur en vlam bij Castillo. Hij scoorde meteen in zijn eerste wedstrijd. Na zijn invalsbeurt in Genk heeft hij hard moeten werken om onze automatismen onder de knie te krijgen”, zei de trainer op de persconferentie in Brugge.

Preud’homme wil de accenten op het veld dan ook op die automatismen leggen. “De spelers moeten weten dat je De Sutter op een andere manier moet aanspelen dan Castillo. Zij doen allebei verschillende bewegingen. En daar zijn we mee bezig, met zulke automatismen erin te krijgen. Als de éne spits op een specifieke manier beweegt, dan moet je hem op een specifieke manier aanspelen. Zulke dingen proberen we de spelers aan te leren.”

Castillo moest het na zijn debuutdoelpunt tegen Genk doen met een invalsbeurt tegen Kortrijk. Op Leuven bleef de 21-jarige Chileen zelfs de hele match op de bank. “Wij wisten dat zijn evolutie even zou duren. Kijk maar naar Bacca destijds, dat duurde ook een tijdje. Maar Castillo werkt goed en is klaar voor als we hem nodig hebben”, besloot Preud’homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties