Reactie Kums: "Goede dingen onthouden, maar ons nu wel stilaan herpakken"

Tamara Vereecken
| 5 reacties
Kums: "Goede dingen onthouden, maar ons nu wel stilaan herpakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums tekende voor de mooie openingsgoal tegen Waasland-Beveren en zag z'n team een goeie eerste helft spelen. Na de rust kwam Essevee heel wat minder sterk voor de dag. De middenvelder onthoudt de goede dingen van zaterdagavond, maar hoopt wel dat Zulte-Waregem snel z'n topvorm terugvindt.

Door Tamara Vereecken

Zulte-Waregem kwam dus al vroeg op voorsprong via Kums, mét een knap doelpunt. “Ja, dat wel, en het is zeker leuk, alleen had ik liever de drie punten gehad vanavond,” is de middenvelder meteen duidelijk.

“Zelf te weinig voetbal gebracht”

De bezoekers kwamen zelfs tot twee keer toe op voorsprong tegen Waasland-Beveren maar moesten uiteindelijk toch vrede nemen met een gelijkspel. “De eerste helft was wel goed, de tweede niet, die moeten we snel vergeten. We gingen te veel mee in hun spel en hebben zelf te weinig voetbal gebracht. We gaven het misschien iets te gemakkelijk weg. Het eerste tegendoelpunt was natuurlijk knap binnen geschoten, het tweede was niet zo makkelijk te verdedigen op Veselinovic,” analyseerde Kums achteraf.

Voor de rust was Essevee de betere ploeg, maar het inbrengen van Dalibor Veselinovic bezorgde de West-Vlamingen inderdaad kopzorgen in de tweede helft. “Zeker, zij speelden vaak de lange bal op hem en daar hadden wij moeite mee.”

“De goeie dingen onthouden, maar we moeten ons wel herpakken”

De West-Vlamingen stonden bij momenten goed te voetballen zaterdagavond, maar konden dit geen hele match aanhouden. Het is nu zaak voor Zulte-Waregem om hierin de komende weken een constante te vinden als het potten wil breken in de Bekerfinale en play off 1. “We moeten meenemen dat we twee keer scoren op verplaatsing en onze goeie eerste helft onthouden. Dat zijn de positieve dingen want het gaat niet lekker buitenshuis,” was Kums toch streng voor zichzelf en z’n team. “We moeten ons nu toch stilaan gaan herpakken denk ik om top te zijn in die bekerfinale.”

Tot slot maakten ook twee spelers hun rentree op de Freethiel na heel wat blessureperikelen. “We zijn allemaal blij dat Naessens en Leye terug zijn, zij hebben zeker hun meerwaarde voor de ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties