Reactie Nuytinck: "Jullie Belgen zijn zelfs zo kritisch nog niet"

Nuytinck: "Jullie Belgen zijn zelfs zo kritisch nog niet"
Foto: © SC

Bram Nuytinck kon na Genk om een dubbele reden glimlachen: de winst en de nieuwe kans die hij kreeg. De Nederlander komt uit een moeilijke periode, maar riep afgelopen week zelf om een nieuwe kans. Die kreeg hij en greep hij.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Dit hadden we nodig", zei een duidelijk opgeluchte Nuytinck achteraf. "Na de kritiek van de afgelopen weken moesten we vandaag iets laten zien. We hadden deze week onder elkaar al gezegd dat winnen een must was. We wilden verder en dan moet je resultaten halen. Ik begrijp de fans ook wel, want het was niet goed de laatste weken. En jullie Belgen zijn zelfs nog niet eens zo kritisch. In Nederland is het erger hoor. Ik kan het weten."

Na de winst van Club kruipt Anderlecht korter bij Standard en is de afstand weeral heel overbrugbaar geworden. "Maar wij kijken nu enkel naar onszelf. Het resultaat van die match was heel positief voor ons, maar wij moeten gewoon winnen. Dan komt het goede gevoel vanzelf."

"Ik had veel aan onze teammanager"

En Nuytinck kruipt zelf stilaan uit een dal. "Het is lekker dat ik deze kans nu krijg. Op Lierse mocht ik ook spelen, maar dat was door de ziekte van Mbemba. En zelf was ik toen ook wat ziek en dus niet top. Deze keer was het niet om iemand te vervangen, maar kreeg ik dus echt een kans. En ik heb niet ontgoocheld, denk ik. Het was een moeilijke periode, maar ik had daarin veel aan onze teammanager (Gunter Vanhandenhoven, nvdr.)."

"Die sprak veel met mij en gaf me het gevoel dat ik nog steeds iets betekende. En ook andere mensen binnen de club bleven maar herhalen dat mijn kwaliteiten wel zouden komen bovendrijven. Daar heb ik veel aan gehad. En ik heb nooit opgegeven, maar hard blijven werken. Dat is ook mijn ingesteldheid", aldus Nuytinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties