Reactie Praet optimistisch: "Er zat toch al een positieve evolutie in"

Praet optimistisch: "Er zat toch al een positieve evolutie in"
Foto: © SC

Anderlecht voetbalde niet groots, maar won wel verdiend van Racing Genk. En dat werd achteraf uitvoerig aangehaald: "De drie punten zijn op dit moment het belangrijkste. Negen op negen moeten we pakken en dan zien we wel", aldus Dennis Praet.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht heeft nog steeds niet de automatismen beet die het al heel het seizoen zoekt, maar op gebetenheid gaat het blijkbaar ook. Het middenveld van paars-wit knokte voor wat het waard was. "Het was misschien niet op de mooiste manier, maar die drie punten zijn nu het belangrijkste", knikte Praet. "Die goal verloste ons en we hadden nog een paar goede kansen. Mitrovic werkte die eerste goed af, maar had wat pech of maakte de verkeerde keuzes daarna."

"Het draait bij Genk niet en dan wordt zo'n foutje afgestraft. We kunnen er van meespreken"

Genk maakte het Anderlecht nochtans niet makkelijk. "Hun organisatie stond er. In de eerste helft deden ze dat heel goed, maar we konden toch dat ene foutje afstraffen. Het draait bij Genk al een paar maand niet en dan wordt alles afgestraft. We kunnen er van meespreken."

Anderlecht maakte het zichzelf nog moeilijk na de 1-0 en tegen tien man. "We gingen te laag spelen", besefte hij ook. "Maar er zat toch een positieve evolutie in ons spel, want het was beter dan op Lokeren. Ja, de coach probeerde ook vandaag iets nieuws met Mbemba op het middenveld. We blijven zoeken, maar door de winst van Brugge ligt alles weer open. Misschien kunnen wij nu wel de verrassing worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties