Reactie Engels legt Batshuayi aan banden: "Bewezen dat we Standard aankunnen"

Engels legt Batshuayi aan banden: "Bewezen dat we Standard aankunnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won van Standard op Jan Breydel en blaast zo de kampioenenstrijd nieuw leven in. Opvallend om zien: de Rouches kwamen niet tot scoren toe, omdat de centrale verdedigende driehoek pal stond. "Heel het team heeft gewerkt", bleef Bjorn Engels bescheiden.

Aernout Van Lindt in Brugge

Engels zelf hield meermaals Batshuayi uit de wedstrijd, maar bleef kritisch na de partij: “Dit was misschien niet onze beste wedstrijd. We wilden zo hoog mogelijk gaan staan en waren klaar om ze aan te pakken.”

“Timmy heel nuttig tegen twee spitsen”

De centrale verdediger raakte maar ternauwernood speelklaar: “Met de adrenaline in het lijf gaan kleine pijntje over. De laatste tien minuten had ik het wel moeilijk, maar we zijn allemaal blijven werken.

“Timmy was heel belangrijk vandaag, dat klopt. Hij is heel nuttig en een belangrijke schakel in een systeem tegen twee spitsen, dat heeft hij tegen Anderlecht ook al bewezen. Zo hebben we de nul kunnen houden vandaag en dat was levensbelangrijk”, weet Engels.

“Goede zaak naar play-offs toe”

En zo staat Club Brugge na 28 speeldagen plotsklaps op vier punten van leider Standard: “We hebben een goede zaak gedaan met het oog op de play-offs”, is ook de Blauw-Zwarte centrale verdediger duidelijk.

“We hebben zondag bewezen dat we Standard aankunnen. Het doet deugd om dat te kunnen, maar we moeten het in de play-offs en daarvoor nog steeds match per match bekijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties