Reactie Formose Mendy tevreden na eerste basisplaats bij Essevee

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Formose Mendy tevreden na eerste basisplaats bij Essevee
Foto: © SC

Francky Dury schudde afgelopen weekend z'n elftal stevig door mekaar voor de match op Waasland-Beveren. De meest opvallende naam op het wedstrijdblad was zeker die van Formose Mendy, die z'n eerste basisplaats in de competitie veroverde. Naessens en Leye maakten hun wederoptreden op de Freethiel.

Formose Mendy was na de match ‘moe maar voldaan’, zoals dat dan heet. “Ik was redelijk moe, ja. Zeker na de rust kreeg Waasland-Beveren heel veel kansen, we moesten het een beetje ondergaan. Maar we hebben niet verloren, da’s belangrijk.”

Door de blessure van Karel D’Haene kreeg hij enigszins verrassend van Dury de kans om te starten op de Freethiel. Meteen z’n eerste basisstek want zijn enige speelminuten in de competitie verzamelde hij eerder bij een invalbeurt van 9 minuten tegen Lokeren. Toch een beetje een speciale avond dus. “Zeker, maar ik was niet zo nerveus, want de trainer had me goed voorbereid op wat er zou komen,” aldus Mendy. Dat bleek ook want de verdediger stond vrij goed achterin. “Het is wel jammer dat ik wat in de fout ging bij de goal van Veselinovic. De coach en mijn ploegmaats zeiden wel dat het een goede match was, ik moet nu blijven werken.”

De verdediger, die overkomt van Lille, heeft een contract tot het einde van dit seizoen, met nog een optie voor een jaar. “Ik weet niet of de club die optie zal lichten, dat moeten zij met mijn manager bespreken. Ik besef natuurlijk wel dat er veel concurrentie is, met Colpaert en D’Haene. Tegen Waasland-Beveren kreeg ik het vertrouwen van de coach, maar we zullen verder zien.” Al wil Mendy zich natuurlijk graag bewijzen. “Absoluut, maar voor mij maakt dat niet zoveel uit of dat nu bij de A-kern of de beloften is.”

Wederoptreden Naessens en Leye

Jens Naessens en Mbaye Leye zaten opnieuw in de kern van Zulte-Waregem afgelopen weekend. Voor Leye was dat voor het eerst sinds hij z’n blessure opliep eind augustus. Ook Jens Naessens was blij er opnieuw bij te zijn. “Het was leuk om terug op het veld te staan, maar ik zal nog tijd nodig hebben. Ik heb momenteel nog weinig groepstraining in de benen, dus het zal de komende weken wel beter gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties