Westerlo opnieuw naar de leiding

bart ver elst
| 6 reacties

In tweede klasse werden er vanavond ook vijf wedstrijden afgewerkt. Westerlo en STVV deden wat ze moesten doen, Moeskroen-Péruwelz verloor kostbare punten in Lommel.

Westerlo boekte een simpele 3-0 overwinning tegen het Dessel Sport van trainer Guido Brepoels. Westerlo kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong na goals van Annys en Macdonald. 2-0 was ook de ruststand in deze wedstrijd. Een kwartier voor het einde kon Lecomte de score opdrijven tot 3-0. Dankzij deze eenvoudige overwinning springt Westerlo opnieuw over Eupen naar de leiding.

Ook Sint-Truiden deed wat het moest doen. Het won met 2-0 tegen Eendracht Aalst en blijft daarmee in het kielzog van de koplopers in tweede klasse. Na een kwartier bracht Erichot de thuisploeg op voorsprong. Op het uur kon Schils de score verdubbelen voor de Limburgers. Het bleef 2-0 voor STVV en zo kan het, met de drie punten die het in principe nog krijgt van de wedstrijd tegen Antwerp, tot op zes punten van leider Westerlo komen.

Moeskroen lost de rol in titelstrijd

Moeskroen-Péruwelz lijkt de rol in de titelstrijd te moeten lossen. Het verloor op het veld van Lommel met 3-1. Net voor de rust brachten Regales en Brogno Lommel op een dubbele voorsprong. Vijf minuten voor tijd besliste Neven de wedstrijd door de 3-0 op het bord te zetten. In de blessuretijd kon Gnohéré nog tegenscoren voor Moeskroen-Péruwelz.

In de andere wedstrijden kwam Hoogstraten met 0-1 winnen op het veld van Roeselare en speelden Virton en Heist 3-3 gelijk. Eerder op de avond won Boussu-Dour met 2-1 van WS Brussel.