Reactie Peter Maes optimistisch na blessure Harbaoui: "Er hebben er al meer met een masker gespeeld"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Peter Maes optimistisch na blessure Harbaoui: "Er hebben er al meer met een masker gespeeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren versierde de meeste en de beste kansen in de Wase derby, maar slaagde er niet in de verdediging van Waasland-Beveren te ontwrichten. Peter Maes kon achteraf leven met het punt maar zag wel enkele spelers averij oplopen. Het grootste slachtoffer was Hamdi Harbaoui.

Tamara Vereecken in Lokeren

Lokeren probeerde en bleef proberen gisteravond, het leek bij momenten op een belegering aan het doel van Colin Coosemans. Het Beverse blok plooide echter niet. “Ze speelden heel georganiseerd en gaven weinig weg,” begon Maes z’n analyse. “Wij opteerden ervoor om niet naïef te voetballen en daar heel volwassen mee om te gaan. Ik denk dat we veel kwaliteit geleverd hebben tegen een moeilijk te bespelen Waasland-Beveren.“

Natuurlijk had Lokeren graag de drie punten gepakt om met zoveel mogelijk punten play off 1 te kunnen aanvatten. Anderzijds had de coach wel verwacht dat dat niet evident zou zijn tegen Waasland-Beveren. “Je kan elke week een goeie zaak doen op dat vlak natuurlijk... Maar we speelden tegen een ploeg waarvan de statistieken heel goed waren en die tegen top zes ploegen de laatste maanden heel goede resultaten neerzetten.”

Tevreden over de vervangers

Met Corryn, Kaya, Verhulst en Maric kwamen vier spelers aan de aftrap die vorige week op Mechelen niet in de basis stonden. Peter Maes was best tevreden met wat de vervangers toonden. “Absoluut. We zijn netjes in onze manier van spelen blijven voetballen en we hadden uiteindelijk ook het resultaat naar ons toe kunnen trekken. Maar goed, we zijn blij met het punt en ik ben blij dat ik opnieuw dat kwaliteitsvolle team heb gezien. Zeker ten opzichte van vorige week, dat was niet goed -  met wat ik tegen Beveren zag, kunnen we verder.”

De Lokerse coach zag daarentegen ook wel enkele spelers averij oplopen, bizar genoeg bijna allemaal blessures aan hoofd en aangezicht. “Het was een slagveld van blessures aan onze kant, ja.” Ondermeer Scholz en Harbaoui hielden aan een duel een bloedneus over, al was er bij die laatste wel meer aan de hand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle en zou een neusbreuk en een lichte hersenschudding hebben opgelopen. Peter Maes dacht evenwel dat de bekerfinale niet in gevaar zou komen voor de spits. “Er hebben er al meer met een masker gespeeld he.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties