Reactie Scholz over z'n misser: "Geen excuses, ik had altijd moeten scoren"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Scholz over z'n misser: "Geen excuses, ik had altijd moeten scoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Wase derby eindigde op een scoreloos gelijkspel gisteravond. Alexander Scholz had achteraf een dubbel gevoel over dat resultaat. Hij miste de grootste kans van de match om te scoren en daar waren geen excuses voor, gaf hij toe.

Tamara Vereecken in Lokeren

Scholz zei na de wedstrijd dat Lokeren tevreden moest zijn met het punt, dat er niet veel meer in zat. “Het was geen makkelijke wedstrijd, de 0-0 zegt alles. Zij kwamen er niet uit met hun lange ballen en wij geraakten er niet door omdat we er geen snelheid in kregen. Het is wel een dubbel gevoel, we hadden moeten winnen maar als verdediger zie ik er het positieve van in: we hielden opnieuw de nul.”

De bezoekers hadden voor de rust enkele kansen, maar in de tweede helft konden ze niet meer echt voor gevaar zorgen. Dat betekent niet dat Lokeren een makkelijke avond had. “Zeker niet, Waasland-Beveren speelde goed in organisatie en hun verdediging stond als een huis.”

En ook de Lokerse verdediging had z’n werk om Veselinovic en Oumarou in de tang te houden, maar deed een goede job op dat vlak. “Het was best moeilijk want het zijn fysieke spelers, ze weten hoe ze een verdediger moeten aanpakken. Hun doelman bediende ze met de lange ballen en dat maakte dat wij vaak in duel moesten. We wonnen ze zeker niet allemaal maar uiteindelijk scoorden ze niet, dat is het belangrijkste.”

Scholz had als verdediger wel dé kans op de winning goal maar miste koelbloedigheid om binnen te trappen. “Dat klopt, mijn linkervoet liet me in de steek. Ik kan daar niet veel over zeggen, ik had gewoon moeten scoren, geen excuses.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties