Matthys blikt vooruit op PO 3: "OHL of W.Beveren? Dat maakt niet uit"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Matthys blikt vooruit op PO 3: "OHL of W.Beveren? Dat maakt niet uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen is na afgelopen weekend ook mathematisch zeker van de allerlaatste stek. De Draken kunnen nog scherprechter spelen in de strijd om de 14de plaats. Voor Tim Matthys maakt het echter weinig uit of Bergen tegen OHL of tegen Waasland-Beveren moet aantreden in play-off 3.

Door Robby Morren

De strijd om het behoud is ongemeen spannend. Indien Waasland-Beveren onderuit zou gaan tegen leider Standard, dan beslist het resultaat van de wedstrijd Bergen - OHL wie het felbegeerde ticket voor play-off 2 krijgt en zo ook volgend seizoen mag aantreden in de pintjesliga. Op die manier kan Bergen invloed uitoefenen op wie de tegenstander wordt in play-off 3. Voor Tim Matthys speelt allemaal het weinig rol.

"Voor mij wordt het sowieso de eerste keer dat ik play-off 3 zal spelen. Ik heb geen voorkeur voor Waasland-Beveren of OHL, dat maakt mij niet veel uit", vertelt Matthys aan Voetbalkrant.com.

"Het mentale wordt heel belangrijk in play-off 3"

OH Leuven pakte onder zijn nieuwe coach Ivan Leko een mooie 4 op 6. "Zij zullen gemotiveerd naar ons komen, zij hebben nog een kans om zich te redden. Voor ons wordt het een belangrijke match want als wij kunnen winnen, dan hebben wij een mentaal voordeel."

Bergen begint met drie punten en een thuiswedstrijd minder aan play-off 3, maar Cercle bewees vorig seizoen al dat het geen onmogelijke opdracht is. "Play-off 3 is een rare competitie. Het mentale aspect zal een heel grote rol spelen. Het draait niet om mooi voetbal, maar wel om het resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties