"Geen selectie voor Rode Duivels? Dat was een patat voor Gillet"

Jordy Ferket
| 30 reacties
 "Geen selectie voor Rode Duivels? Dat was een patat voor Gillet"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht-speler Guillaume Gillet is niet bezig aan zijn meest gelukkige seizoen bij paars-wit. Afgelopen weekend zat de RSCA-aanvoerder op de bank tegen Oostende. Het gevaar bestaat dat hij alles zal verliezen: een basisplaats bij Anderlecht en een WK-selectie.

Tegen Oostende moest Gillet tevreden zijn met een plekje op de bank. “Guillaume blijft onze aanvoerder”, vertelde Hasi aan Het Nieuwsblad. “Maar de afgelopen weken waren zijn prestaties niet goed. Dat weet hij zelf ook. Maar hij komt altijd sterker terug als je hem eens op de bank zet.”

“Hij moet gewoon eventjes alles vergeten”

Guy Bonny, de manager van Gillet, geeft toe dat het een tik was voor zijn poulain. “Bij een nieuwe coach onmiddellijk op de bank zitten. Dat komt aan. Hij kan normaal goed relativeren, maar dit is toch moeilijk. Toch geloof ik dat hij kan terugvechten.” Hij zat niet in de selectie van de Rode Duivels. Daar had de RSCA-kapitein het moeilijk mee. “Dat was toch een patat voor Guillaume”, zei Bonny.

Volgens Georges Leekens, zijn voormalig trainer bij AA Gent, moet hij nog niet wanhopen. “Hij moet even alles vergeten en weer focussen. In play-off 1 kan hij belangrijk zijn voor Anderlecht en zo kan hij Wilmots nog overtuigen. Kapitein zijn bij Anderlecht is natuurlijk een verantwoordelijkheid. Maar nu moet hij vooral aan zichzelf denken om er weer bovenop te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties