Reactie De Bock: "Dit voetbal is verdienste van teamspirit"

Tamara Vereecken
| 10 reacties
De Bock: "Dit voetbal is verdienste van teamspirit"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Bock speelde gisteren tegen z'n ex-ploeg een meer dan degelijke wedstrijd en kwam zelfs twee keer bijna tot scoren. De verdediger zag z'n ploeg een heel sterke match spelen en zo de druk op Standard opvoeren.

Tamara Vereecken in Brugge

“Het was een mooie verlenging van de competitie om zo aan de play-offs te kunnen beginnen," stak De Bock van wal. "Het is de verdienste van de ploeg en van de teamspirit dat we zo’n voetbal op de mat brachten. Iedereen trok gaten voor mekaar zodat we constant aanspeelbaar waren, de kansen werden afgewerkt en de organisatie stond er.”

De openingstreffer viel al vroeg in de wedstrijd en dat was bepalend voor het vervolg van de match. “Daar hebben we natuurlijk vertrouwen uit kunnen putten. Het is nadien makkelijker om op dat elan verder te gaan.” Al ging Lokeren na de rust toch uitdrukkelijker op zoek. “Het eerste kwartier van de tweede helft hadden we ’t inderdaad wat moeilijk, we lieten hen komen omdat wij te laag stonden.”

“Volgende week dan maar scoren tegen Anderlecht”

De Bock speelde een goeie wedstrijd en kwam tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. “Leuk om als verdediger in die positie te komen, maar het was net niet. Volgende week dan maar tegen Anderlecht,” grapte hij.

“De supporters zijn natuurlijk super, ze hebben quasi elke minuut van de match gezongen. Als ze zo blijven verder doen, zijn ze zeker onze twaalfde man en zo moet het ook zijn,” besloot Laurens De Bock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties