Reactie Dury: "Met goede start kunnen we iets betekenen in PO 1"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Dury: "Met goede start kunnen we iets betekenen in PO 1"
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft de play-offs met een 0-3 overwinning tegen Genk perfect ingezet. Francky Dury was blij met de reactie van zijn team na de verloren bekerfinale.

Robby Morren in Genk

"Ik ben uiteraard heel tevreden. Vorige week kregen we een dreun door de bekerfinale nipt te verliezen. Dan heb je twee mogelijkheden: in de hoek blijven zitten en niet gemotiveerd zijn om je te herpakken ofwel kan je het goed analyseren en er sterker uit worden."

"Ik wil mijn team feliciteren. We hebben vanaf de eerste minuut goed druk op de bal gezet. De gevaarlijke spelers van Genk zijn weinig aan de bal gekomen. Wij kwamen al snel op voorsprong en daarna speelden we goed gegroepeerd. Toen die tweede goal viel, gaf dat natuurlijk nog extra vertrouwen. Daarna speelden we het goed uit."

Belang van een goede start

Dury benadrukte nogmaals het belang van een goede start in play-off 1. Zijn Zulte Waregem klimt in de rangschikking -voorlopig- over Anderlecht naar de derde stek. 

"In play-off 1 moet je goed starten, dat is bekend. Vorig seizoen begonnen we met amper 2 op 9. Als dat gebeurt, kan je enkel meedoen als je een groot aantal punten haalde in de reguliere competitie. Dit jaar hebben we 5 punten minder gehaald. Een goede start is dus des te belangrijker, anders kunnen we niets meer betekenen in de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties