Reactie Scholz na zware nederlaag : "Veel redenen hiervoor, maar vooral belangrijke les"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Scholz na zware nederlaag : "Veel redenen hiervoor, maar vooral belangrijke les"
Foto: © Photonews.be

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Scholz pakte vorige week met z'n ploeg de beker. Lokeren kon dus zonder druk de play-offs aanvatten maar slaagde er allerminst in deze goed te starten. Integendeel, ze gingen zwaar de boot in tegen Club. Daar waren heel wat redenen voor volgens Scholz, maar het was ook een belangrijke les.

Tamara Vereecken in Brugge

“We hebben verloren he, big time,” reageerde de Deense verdediger. “We zagen de ballen om ons heen vliegen, dit was geen fijn gevoel. Je weet dat ik erg trots ben op het feit dat we zo vaak de clean sheet hielden en dan nu vijf goals tegen. Nu ja, niemand kan daar gelukkig mee zijn.”

Was dit te wijten aan decompressie na het hele bekerverhaal? “We kunnen veel redenen aanhalen. De bekerfinale is daar één van. Bovendien slikten we twee goals in de eerste twintig minuten, da’s zowat het ergste wat je kan overkomen. We gaven sowieso de doelpunten veel te simpel weg ook.”

Maar Scholz had ook lof voor de tegenstander want Lokeren trof een wervelend Club Brugge. “Ze waren echt heel goed. Er zijn veel ploegen die hier al verloren en nog zullen komen verliezen.”

“Weer met beide voetjes op de grond”

Anderzijds was Alexander Scholz er wel van overtuigd dat dit soort wedstrijd niet onbelangrijk was met het oog op de komende weken. “Dit was een les voor ons, we waren zowel offensief als defensief nergens. We hadden veel vertrouwen na de bekerfinale en na vandaag staan we weer met beide voetjes op de grond. Soms is dat ook wel eens nodig en ik ben er zeker van dat we er volgende week opnieuw zullen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties