Reactie Buffel merkt niet veel beterschap: "De weg is nog lang"

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
Buffel merkt niet veel beterschap: "De weg is nog lang"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"We hadden gehoopt dat play-off 1 een nieuwe start zou betekenen", gaf Thomas Buffel toe. Niets bleek minder waar. Racing Genk leed tegen Zulte Waregem een nieuwe, zware 0-3 thuisnederlaag. Julien Gorius beseft dat Genk zijn doelstelling moet bijstellen.

Robby Morren in Genk

De statistieken toonden dat Genk ongeveer evenveel pogingen op doel afleverde als Zulte Waregem. Dat gevoel had ook Thomas Buffel. "Wij hebben niet veel minder kansen gecreëerd dan Zulte Waregem, maar zij waren wel een stuk efficiënter. Dat gebrek aan efficiëntie is nog steeds een mankement bij ons. Daarnaast incasseren we te makkelijk doelpunten."

Genk toonde wel goede wil, maar de onmacht, het gebrek aan creativiteit en het broze vertrouwen werden zaterdagavond opnieuw pijnlijk duidelijk. "In de tweede helft hebben we nog wel geprobeerd, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen we niet. Zaterdag zijn onze pijnpunten opnieuw blootgelegd."

"Het zal niet makkelijk worden om een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen", realiseert de aanvoerder zich. "We moeten trachten van match tot match te groeien, maar het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. De weg is nog lang."

Gorius: "Onze doelen bijstellen"

"Dit is een nieuwe teleurstelling. We hadden ons nochtans goed voorbereid, we hadden twee weken hard kunnen werken op training. Zaterdag schoten we opnieuw tekort. We verloren tegen een goede ploeg."

Net als Buffel verwijst ook Gorius naar het gebrek aan efficiëntie. "We hebben wel enkele kansen gecreëerd, maar de efficiëntie ontbrak. Bovendien bracht Zulte Waregem ons in de problemen met een snelle omschakeling." 

Wat mag Genk nu nog ambiëren? "We moeten het match per match bekijken en vooral realistisch blijven. Het is duidelijk dat we onze doelen moeten bijstellen. We moeten trachten opnieuw vertrouwen in de ploeg te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties