Reactie Uitblinker Canesin: "Over Europa zwijgen we best nog"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Uitblinker Canesin: "Over Europa zwijgen we best nog"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fernando Canesin was gisteren in zijn sas in de Ghelamco Arena. Bijna alles leek te lukken voor de vinnige Braziliaan. De huurling van Anderlecht voelt er overigens wel iets voor om zijn verblijf bij de kustploeg te verlengen.

Sander De Graeve in Gent

Oostende gooide het zonder Laurent Depoitre over een andere boeg in Gent. Fede Vico acteerde immers als tweede aanvaller "We hadden veel tijd om deze wedstrijd voor te bereiden en de coach koos voor een nieuw systeem met twee spitsen. In de eerste helft liep dat echt goed, maar na de rust drukte Gent meer door. We konden hen wel nog pijn doen op de counter", aldus Canesin.

De kustploeg zorgde zo voor een verrassing. "De drie punten pakken op verplaatsing bij een ploeg die favoriet was om deze play-off 2 te winnen, dat is fantastisch. Je zou kunnen zeggen dat we de op papier moeilijkste match al wonnen, maar Lierse en Waasland-Beveren zijn ook geen makkelijke tegenstanders. Europa? laten we daar nog maar even over zwijgen."

"We verstonden elkaar erg goed"

Vooral op het middenveld liep het op wieltjes. "We verstonden elkaar echt goed vandaag, dat doet deugd. Als we met dit gevoel de vakantie in kunnen gaan, zou dat perfect zijn." Foket, Canesin, Siani en Vico veranderden constant van positie. "Daar hamerde de coach op. Voor verdedigers is het erg moeilijk als de tegenstander steeds beweegt."

Over zijn toekomst is er nog onduidelijkheid. "We zien wel wat de toekomst brengt. Er zal een moment komen waarop ik met Anderlecht moet praten en er zal een moment komen waarop ik terug zal keren." Voorlopig ziet hij zich wel nog een seizoen bij Oostende spelen. "We hebben een goeie, competitieve ploeg. Ik wil best blijven en volgend jaar opnieuw een mooi seizoen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties