Fans Genk volharden met boycot: "Nog steeds niets gehoord van bestuur"

Fans Genk volharden met boycot: "Nog steeds niets gehoord van bestuur"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De supporters van Genk wijken niet van hun standpunt af: de boycot op Lokeren gaat door. Toch zullen er een honderdtal supporters in het bezoekende vak zitten op Lokeren. "Maar de rest blijft thuis, want we hoorden nog niets van het bestuur", klinkt het.

Door Johan Walckiers

Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersfederatie van Genk, laat weten dat de onmin met het bestuur nog bijlange niet bijgelegd is. "De boycot gaat door. 75 procent van de supporters zal thuisblijven. Een honderdtal fans zal toch gaan. Wie zijn dat? Mensen die nog geen match misten sinds Waterschei en daar nu niet mee willen beginnen. Maar waar er normaal 600 zijn, zal dat nu beduidend minder zijn."

"Wij verwachten toch enige communicatie van het bestuur"

Een signaal vanuit het bestuur kwam er dan ook niet. "Helemaal niets!", zegt Claessens aan Voetbalkrant.com. "Het was heel windstil. Ik weet dat de voorzitter deze week niet kon door werkverplichtingen in het buitenland, maar er zijn genoeg mensen aan wie hij dat kan overlaten. En wij zijn geen vragende partij. Als ik fouten maak, probeer ik die op mijn eigen manier recht te trekken. En het beste zou zijn met een gesprek. Ik heb hier ook geen uitspraken gedaan die recht getrokken dienen te worden. Wij verwachten toch dat er enige communciatie komt."

En zolang dat niet gebeurt, blijft de onvrede groeien. "Ik weet niet wat er in de thuismatchen gaat gebeuren. Dat is niet voor de overkoepelende federatie, maar voor de sfeergroep. Ik weet wel dat SOS Forza gaat polsen bij de supporters wat er moet gebeuren en dan zien we wel wat er uit de bus valt in de thuismatchen. De sfeergroep trekt zaterdag naar een match van de U16 om daar een geweldige sfeer te creëren. Die jongens zullen wel een fantastisch publiek krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties