Reactie Buyens looft Essevee: "Best voetballende ploeg van België"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Buyens looft Essevee: "Best voetballende ploeg van België"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard ging gisteren met de billen bloot bij Zulte Waregem. De leider voetbalde eigenlijk geen enkele kans bij elkaar. Yoni Buyens had dan ook geen moeite om de suprematie van de thuisploeg toe te geven. "Essevee is de misschien wel de best voetballende ploeg van België."

Cédric De Volder in Waregem

Yoni Buyens zat ook aan de Gaverbeek wederom op de bank. De middenvelder verloste enkele minuten voor affluiten een bleke Julien de Sart uit zijn lijden. "We waren vandaag aanvallend onmondig", luidt zijn analyse. "Standard vond geen openingen, terwijl Zulte Waregem daar wel in slaagde. En dat maakt meteen het verschil tussen winst en verlies."

"Ons niet laten gek maken door buitenwereld"

"Zulte Waregem is misschien de best voetballende ploeg van België", vertelt de 26-jarige Antwerpenaar. "Er is een reden waarom ze thuis nog geen enkele wedstrijd hebben verloren, hé. Langs de andere kant: dit verlies is geen drama, hé. Er resten ons nog acht wedstrijden om iets recht te zetten. Of Eiji Kawashima iets te verwijten valt bij de tegendoelpunten? Het is niet aan mij om daar over te oordelen."

Standard dreigt - na een volledig seizoen aan de leiding - de koppositie zondag te verliezen aan Club Brugge. Zorgt dat voor druk op de schouders van de Rouches? "Die spanning maakt het Belgische systeem net leuk", besluit Buyens. "Maar we moeten enkel en alleen naar onszelf kijken. En misschien zelfs nog belangrijker: we moeten ons niet laten gek maken door de buitenwereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties