Strijdvaardige Sels: "Als er één ploeg is die het de vierde uit PO 1 moeilijk kan maken, zijn wij het"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Strijdvaardige Sels: "Als er één ploeg is die het de vierde uit PO 1 moeilijk kan maken, zijn wij het"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds de jaarwisseling gaat het weer prima met Matz Sels. De doelman verruilde Lierse voor Gent, waar hij meteen een basisplaats veroverde en heel wat indruk maakte. "Ik voelde vanaf dag één het vertrouwen van de coach en nu is het aan mij om te blijven bevestigen", zo vertelt hij aan onze redactie.

Mircea Rednic dropte Sels tijdens de eerste wedstrijd na Nieuwjaar meteen in de ploeg. De aanwinst van de Buffalo’s stelde niet teleur en greep meteen zijn kans. “Die bekermatch tegen Kortrijk was toch wel cruciaal op dat moment. Toen ik hier aankwam was de finale bereiken nog hét doel.”

Sels voelde vanaf dag één het vertrouwen van Rednic. “Ik voelde dat meteen op stage in Spanje. Het is moeilijk uit te leggen, maar zoiets voel je aan vanaf het eerste moment dat je de coach ontmoet. Omdat ik veel werk had tegen Kortrijk kon ik ook tonen wat ik in mijn mars had. Na die match moest de bevestiging volgen. Bevestigen, dat is iets wat ik nu nog iedere week probeer te doen.”

"PO I missen deed pijn. Volgens mij speelde dat mee in onze wedstrijd van vorige week tegen Oostende"

Na een ware inhaalrace moest AA Gent uiteindelijk genoegen nemen met play-off 2. Moeilijk om te accepteren? “Die laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Zulte Waregem was een mooi surplus. Het is dan ook heel jammer dat we niet konden winnen. De ontgoocheling was groot en dat speelde volgens mij ook mee in de wedstrijd van vorige week tegen Oostende” zo vertelt de sluitpost aan Voetbalkrant.com.

Deze week zaten de spelers samen met de coach en de voorzitter om het één en ander uit te klaren. “Het was ook nodig om over een aantal zaken te praten. We moeten opnieuw de juiste mentaliteit en de juiste drive te pakken krijgen. De ontgoocheling van play-off 1 te missen moeten we doorspoelen. We kunnen er niets meer aan veranderen.”

"Als er één team is dat het de nummer vier uit PO I moeilijk kan maken, dan zijn wij dat"

Na twee verliespartijen op rij hoopt Gent de rug te rechten op bezoek bij Lierse. “Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. Met alle respect voor de andere teams in play-off 2, maar als er één team is dat het de nummer vier uit play-off 1 nog moeilijk kan maken… Dan zijn wij dat toch.”

Maar als de supporters volgend seizoen Europees voetbal willen zien in de Ghelamco Arena, dan zal er nog het één en ander moeten veranderen. “Wij – de spelers – moeten eerst eens bij onszelf ten rade gaan. Het is makkelijk om de coach met de vinger te wijzen, hé.”

“Deze week hebben we scherp getraind. Ik hoop dan ook dat we een goed resultaat kunnen neerzetten in Lierse en dat we dan vertrokken zijn. Als we dit weekend verliezen dan wordt het natuurlijk moeilijk. Maar daar wil ik niet aan denken. Ik denk dat dan niet enkel de voorzitter, maar heel Gent in onze kleedkamer staat”, besluit Sels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties