Hasi blijft hameren op mentaliteit: "Soms te makkelijk opgenomen"

Hasi blijft hameren op mentaliteit: "Soms te makkelijk opgenomen"
Foto: © Photonews

Anderlecht gaat op zoek naar bevestiging voor zijn goede match tegen Club Brugge. Op verplaatsing is dat altijd wel wat moeilijker, want het is maanden geleden dat er nog eens twee keer na elkaar gewonnen kon worden.

Besnik Hasi kreeg net op tijd 'de grinta' die hij zo graag wilde zien, in zijn ploeg. Nu is het afwachten of we hetzelfde furieuze Anderlecht te zien gaan krijgen morgenavond. "Er was geen probleem met motivatie, maar wel met wedstrijdmentaliteit", liet Hasi donderdag weten. Dat verklaart alvast de vele verliezen op verplaatsing. "Sommige wedstrijden werden gewoon te makkelijk opgenomen: Lierse, OHL, Mechelen en zelfs Kortrijk. Tegen een goede ploeg als Lokeren kan je dat niet maken."

Voor Brugge hebben we vrijdag niet goed getraind. Toen heb ik de spelers toegesproken

Hasi wil dan ook meer van dat... "Je hamert elke week op die grinta. Voor Brugge hebben we vrijdag slecht getraind en dan heb ik de groep toch even toegesproken, op zijn plaats gezet. Tegen een ploeg die in een flow zit, kan je het niet permiteren om zwak te trainen."

Maar hoe gaat hij zijn ploeg dan even gemotiveerd aan de start krijgen? "We hebben de eerste dagen van de week moeten recupereren. De cijfers die we kregen, logen er niet om. Veel spelers zijn heel diep gegaan tegen Club. Pas donderdag hebben we de focus op Lokeren gelegd. Vrijdag was te laat geweest. Maar ik hoop dat ze dit nog eens kunnen en willen laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties