Invaller Raman maakt het verschil voor KV Kortrijk

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Invaller Raman maakt het verschil voor KV Kortrijk
Foto: © Photonews

KV Kortrijk heeft met klinkende 4-1 cijfers KV Mechelen opzij gezet. Alle doelpunten vielen - onder leiding van een bedrijvige Benito Raman - in een spektakelrijke tweede helft.

De Kortrijkzanen ging het felst van start voor eigen publiek en versierden al snel een aantal hoekschoppen. Veel leverde dat allemaal niet op. De beste kans in de beginfase kwam op naam van Pavlovic, maar Biebauw stond pal. Aan de overzijde liet vooral Kamavuaka zich opmerken. De schaarse keren dat Malinwa eruit kwam, vertrok de aanval steevast langs de rechterkant van de Congolees.

Beide ploegen toonden zich zeer strijdvaardig en de duels verliepen vaak op het scherpst van de snee. Halfweg de eerste periode gingen Cordaro en De Smet op de bon. Een slechte zaak voor de Kortrijk-aanvaller die de return van volgende week mist. De dominantie van de rechterflank vonden we ook bij de Kerels terug. Chevalier haalde net voor de pauze nog eens de achterlijn. Santini kopte goed in en Ghomsi devieerde het leer ei zo na in eigen doel.

Kopie helft 1

Het begin van de tweede periode leek wel een kopie van de eerste. De thuisploeg - waar Raman De Smet was komen vervangen - dwong snel een aantal corners af. Martin kopte de beste mogelijkheid nipt over. KV Mechelen moest de Kortrijkse dominantie ondergaan, tot uit het niets Junker alleen voor Keet opdook. De Deen besloot veel te zwak.

De spektakelwaarde werd opgedreven en toen Coulibaly over het been van Biset ging, wees ref Laforge onherroepelijk naar de stip. Santini bezorgde KVK met zijn veertiende seizoenstreffer een verdiende voorsprong. De honger was nog niet gestild en ook Chevalier mocht delen in de vreugde. Met een beauty via de binnenkant van de paal fusilleerde hij zijn ploeg naar 2-0.

Bekroning Raman

De bezoekers uitgeteld zou je denken, toch volgde snel de aansluitingstreffer. Sterke man bij de Maneblussers Kamavuaka trok zoals tijdens de hele partij de aanval op gang. Zijn voorzet vond Trajkovski die op de volley fraai scoorde. Mechelen duwde door en was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Raman bezegelde het lot van de bezoekers.

Na een prachtige knal op de lat kon aanvoerder Pavlovic in de herneming de score uitdiepen tot 3-1. Even later zette de huurling van AA Gent zelf de kroon op een werk met een vierde treffer. KV Kortrijk blijft zo samen met Charleroi de ranking aanvoeren. KV Mechelen moet de terugmatch van volgende week absoluut winnen om zich nog te mengen in de debatten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties