Reactie Kouyaté draait niet rond de pot: "Ja, het was strafschop"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 83 reacties
Kouyaté draait niet rond de pot: "Ja, het was strafschop"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht won gisteren met 1-2 bij Sporting Lokeren, maar ontsnapte aan nieuw puntenverlies. Niet alleen Silvio Proto, maar ook Jérôme Efong Nzolo was de landskampioen goedgezind.

Cédric De Volder in Lokeren

De scheidsrechter van dienst zag immers duidelijk hands van Cheikhou Kouyaté door de vingers. De televisiebeelden waren veelzeggend, net als de Lokerse commentaren. "Ik voel me bestolen", liet Hans Vanaken zelfs optekenen. Kouyaté zelf was na afloop dan ook eerlijk in zijn analyse."

"Niet bedoeling om bal weg te slaan"

"We moeten niet rond de pot draaien", aldus de Senegalees. "Ik raak de bal met de hand. Het was dus een strafschop. Al was het niet mijn bedoeling om de weg te slaan. Ik wilde eigenlijk gewoon koppen. Gelukkig floot de scheidsrechter niet in ons nadeel."

De verdediger stak in één adem nog enkele pluimen op de hoed van Silvio Proto. De doelman van RSC Anderlecht schudde enkele uitstekende reddingen uit zijn mooi en zette zijn solicitatie voor een stekje in de Belgische WK-selectie nog wat kracht bij. "Zonder Silvio wint Anderlecht niet op Daknam. Hij keept opnieuw op zijn oude niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties