"Wij zijn fier op AA Gent. Dat zie je soms te weinig terug bij de spelers"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
"Wij zijn fier op AA Gent. Dat zie je soms te weinig terug bij de spelers"
Foto: © Photonews

AA Gent moest voor het tweede opeenvolgende jaar genoegen nemen met een ticket voor play-off 2. Het was een moeilijk jaar voor de supporters van de Buffalo's, en dat zag ook de ondervoorzitter en woordvoerder van de supportersfederatie Dirk Vos.

“Het was voor iedere supporter een moeilijk seizoen, waarbij we van hoop naar vrees geslingerd werden”, opent Vos in een gesprek met Voetbalkrant.com. Na de openingswedstrijd in de Ghelamco Arena was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. “Iedereen was euforisch, maar het ging al snel heel wat minder.”

Ondanks een trainerswissel (Victor Fernandez maakte plaats voor Mircea Rednic, nvdr.) en enkele zware maanden belandden de Buffalo’s nog bijna in play-off 1. Het werd uiteindelijk play-off 2. “Onze eerste twee wedstrijden in play-off 2 waren gewoonweg rampzalig”, neemt Vos geen blad voor de mond.

"Wij zijn fier op AA Gent. Dat zie je soms te weinig terug bij de spelers"

AA Gent is een club met een heel eigen mentaliteit. De supporters zijn ontzettend fier op hun ploeg. Dat zie je soms te weinig terug bij de spelers. Het zinnetje dat dit seizoen vaak terugkwam was ‘nog liever verliezen met elf vechters op het veld, dan te winnen met spelers die niet beseffen welke kleuren ze dragen.'”

Het Gentse bestuur greep deze week opnieuw in en schoof Rednic op kant. Balette werd T1 en krijgt assistentie van Bernd Thijs. Een goeie zet? “Dat Rednic wegging verraste me niet en dat Balette overnam evenmin. Bernd Thijs vind ik bovendien een goeie keuze, hij is een echte leider.”

"Nieuwe coach moet over autoriteit en ervaring beschikken"

“Maar de spelers zullen moeten beseffen dat ze niet op een tapijtje naar de voetbalwereld kunnen vliegen. Er zal hard gewerkt moeten worden. Groepswinst in play-off 2 is nog mogelijk en dus belangrijk. Maar de bouw van een stabiele ploeg is echter dé prioriteit.”

Voor volgend seizoen hoopt Vos op een trainer met autoriteit en ervaring. “Het moet iemand zijn die met jonge en ervaren spelers kan werken. Iemand die lef heeft en zich niet verstopt. Een naam? Dat laat ik over aan de wijsheid van het bestuur.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties